Tandarts-Gnatholoog of afdeling Kinesiologie: verschil?

Author:
Marry1972
Posted:
zo, 10/25/2009 - 19:01
Vraagje..
ik ben bezig met een Tuchtzaak tegen mijn oude tandarts. Inmiddels ben ik bij het ACTA in Amsterdam geweest om bewijs op papier te krijgen. Mijn huidige tandarts durft ook niet veel hierover te zeggen, het gaat hem boven de pet (is tenminste eerlijk!).

Mijn oude tandarts heeft de diagnose: klemmen, knarsen, volledig over het hoofd gezien, terwijl ik zelf vroeg of dit misschien aan de hand kon zijn. Zijn reactie: nee hoor, je hebt gewoon een ontstekingsgevoelige kaak, waarop hij allerlei WKB's heeft uitgevoerd en bijna al mijn kiezen heeft getrokken. Vervolgens ging ik met spoed naar een andere tandarts, omdat de bewuste horrortandarts, alles wilde trekken.
Ook zei hebben de diagnose volledig gemist en hebben 2 frames gemaakt, die complete missers zijn... Hoe bedoel je de wet van Murphy!
Godzijdank ben ik daar ook weg en heb inmiddels op papier staan door behandelaar ACTA dat de frames helemaal niet goed zijn en hebben de klachten nog meer verergerd..

Advies ACTA: doorverwijzing Tandarts-Gnatholoog of afdeling Kinesiologie van het ACTA, mijn reguliere tandarts staat volledig achter dit advies en vindt dat de ellende eens moet eindigen.
Maar goed, wat is het verschil tussen een Tandarts - Gnatholoog of de afdeling Kinesiologie.
wie moet mijn ziektekostenverzekeraar een brief sturen, zodat de kosten vergoed worden, want ik heb hier zelf geen schuld aan.

ook is matige gingivitus ondekt (bovenkaak) omdat vullingen niet goed zijn afgewerkt en tandarts zelf iets van facing heeft proberen te maken. Volgens tandarts ACTA heb ik zelf geen schuld aan de tandvleesontsteking, ik kan dit onmogelijk schoonmaken/houden.

Mijn reguliere behandelaar zegt dat ik de kosten moet terughalen vanuit het proces, hij gaat er al vanuit dat ik dit "win".
Het kan nog wel jaren duren, deze tijd heb ik niet, aangezien de pijn steeds erger wordt...

Wie heeft voor mij een goed advies?
mecánico para …

ik heb geen advies anders dan dat je bij de ACTA op de goede plek zit. over wie wel/geen schuld heeft gaat een ander, aan het klemmen ben je natuurlijk wel zelf debet. Oorzaken van klemmen kunnen zeer divers zijn, maar worden echter zelden door een buitenstaander veroorzaakt. Dus is het voor jou belangrijk ook daar inzicht in te verschaffen. Ik hoop maar dat er nog genoeg tanden zijn om iets stevig te maken, want klemmers en knarsers maken dingen doorgaans snel stuk.
zo, 10/25/2009 - 19:43 Permalink
Marry1972

Dank voor jullie reacties....
Het knarsen komt wellicht van de tandartsstress.. ik ben van mijzelf geen stresskip. Maar ... als de tandarts de juiste diagnose had gesteld, had ik wellicht al mijn kiezen nog gehad....En..ik maak mijn tanden niet kapot..de tandarts bij het ACTA had het over kaakkklemmen (niet tandenknarsen). Dat komt o.a. omdat ook mijn beide frames niet goed pas zijn (staat op papier). De tandarts bij het ACTA vertelde mij dat het juist NIET mijn schuld is...
Ik word niet voor niets gebeld door de Inspectiedienst van de Gezondheidszorg.....

De tandarts van het ACTA gaf aan, dat in de toekomst juist implantaten de beste oplossing zou zijn.. dus dat klopt niet helemaal van jullie zeggen.. het gaat natuurlijk niet alleen om klemmen...
anders kom je niet in het ziekenhuis terecht bij de afdeling Cardiologie (bacterien op de hartklep )... Het is een verschrikkelijke hel...
ma, 10/26/2009 - 10:23 Permalink
Illuminus

Acta plaatst bij mijn weten geen implantaten bij klemmen/knarsen. Als blijkt dat u van nature klemt/knarst gaat een rehabilitatie met implantaten op acta een lastig verhaal worden....als u zo iets wilt zou ik dat toch even goed kortsluiten daar........ Overigens een tandarts van orale diagnostiek is geen tandarts van orale kinesiologie.........

Dat uw vorige tandarts(en) fouten hebben gemaakt waardoor u problemen heeft is laakbaar, maar procedure voor schadevergoeding is een civielrechtelijk proces........uw zorgverzekering heeft daar verder niks mee te maken en hoeft vanuit dien hoofde ook niet op te draaien voor de kosten die u nu gaat maken in het komende behandelproces. Die kosten moet u verhalen bij de vorige tandarts(en) in een civiele zaak.
ma, 10/26/2009 - 10:36 Permalink
Marry1972

Hoe je het ook went of keert, het blijft een verschrikking...
Mijn man heeft dezelfde tandarts gehad als ik ... resultaat; bovengebit getrokken, abcessen, drainen in de bovenkaak.. verschrikkelijk.. Gelukkig krijgt hij nu implantaten in de bovenkaak..
Beiden kunnen wij niet meer normaal eten, alles gaat door de blender of de staafmixer..

Alles terzijde... begrijp ik hieruit dat ik voor de schadevergoeding naar de Civiele Rechter moet stappen?

Mijn letselschade advocaat adviseerde mij eerst te focussen op het Tuchtrecht, omdat dit 9 v.d. 10 gevallen over wordt genomen door de Civiele rechter...
ma, 10/26/2009 - 11:36 Permalink
Illuminus

Mijn letselschade advocaat adviseerde mij eerst te focussen op het Tuchtrecht, omdat dit 9 v.d. 10 gevallen over wordt genomen door de Civiele rechter...


Dat zeg ik.....Gamma....

Medisch tuchtcollege oordeelt alleen over het tandheelkundig handelen van de tandarts....en kan dan een waarschuwing, berisping, tijdelijke schorsing of een definitieve doorhaling in het big-register opleggen. Niks meer niks minder.

Dat zo'n uitspraak van nut kan zijn bij een civiel geding is natuurlijk een waarheid als een koe......maar het is niet zo dat u aanbelt bij de rechter uw tuchtuitspraak op tafel legt en het allemaal in 2 weken in kannen en kruiken is......
Voor geld moet u bij de civiele rechter zijn en dat zijn taaie processen ook met een tuchtuitspraak.
ma, 10/26/2009 - 12:59 Permalink
Marry1972

wat bedoel je precies...? (dat zeg ik Gamma), je geeft mij het gevoel alsof ik niet weet waar ik mee bezig ben..

Ik weet dat het een langslepend proces is, ben er al vanaf mrt 08 mee bezig, daar gaat het niet om. Ik dacht dat het forum was voor steun en advies o.a., maar het komt niet "aardig" over..

Ik weet niet hoe jij zou reageren als je een goed en mooi gebit had en ineens zit je elke dag bij de tandarts, wekenlang met allerlei rare, langdurige behandelingen dat de kramp in je kaak slaat en de tranen uit je ogen lopen, omdat de verdoving is uitgewerkt.

Vervolgens is mijn hele gezicht aan de rechterzijde verlamd geweest door alle voortdurende behandelingen..
Elke dag is eten en drinken een hel en moet ik 3x 10 maal drukken op mijn onderste nekwerfels. Als ik mijn mond opendoe, hoor ik het kaakgewrichtje knakken en om nog maar niet te spreken van het oedeem..
Diverse medici steunen mij in deze eigenaardige zaak (niet alleen mondeling maar ook op papier)..

Intussen heb ik een gigantische schadepost en is het toch logisch dat ik op een gegeven moment wat advies vraag op het Forum....? Misschien meen je het niet zo...maar ik vind het nogal bagataliserend overkomen...
ma, 10/26/2009 - 17:03 Permalink
mecánico para …

Ik denk dat je behoorlijk veel problemen hebt en hoopt op snelle antwoorden. dat gaat denk ik niet lukken. Het is iets dat al meer tandartsen hebben laten lopen als probleem. Blijkbaar is het lastiger dan je hoopte. Dat "ik zeg gamma" slaat op precies datgene wat erboven staat. Het was al uitgelegd en aansluitend schrijf je weer het zelfde........vandaar, dat zeg ik, gamma.
Niets bagateliserend in te lezen, alleen zo vat jij het op. Overigens typerend voor mensen die enorm hard bijten. dat vasthoudende en het geeft ook de ernst van je probleem weer. Het is niet alleen het gebit, maar je hele lijf heeft er mee te maken.

ik schreef erboven ook al dat je zelf klemmend de kiezen op elkaar zet, en dan zeg jij het zijn mijn kaken. Dan ben je toch een beetje om de brei aan het heen draaien. Ik denk dat naast tandheelkundige hulp voor je gebit ook een traject behoort te lopen waarin de psychosociale oorzaak van de problemen op een rij worden gezet. En zolang daar niet aan gewerkt wordt kunnen gnathologen en kinesiologen alleen symptomen begeleiden en eventueel de schade beperken.

De klachten zijn soms ook erg lastig te diagnosticeren zoals je bij de eerste tandarts al had ondervonden. echter, de klachten die je presenteerde lijken erg op ontstekingen qua patroon, en dan zou je er een keertje in kunnen trappen als behandelaar. Na twee onduidelijke klachten had er een lichtje kunnen op gaan..........echter, bij mensen met veel actieve caries/grote vullingen sta je soms in een spagaat. Wat is de oorzaak?? EN bruxisme, dus knarsen maar ook klemmen van de KIEZEN op elkaar kan moeilijk te zien zijn.

goed.............genoeg gepraat: aan de slag en succes. Maar geloof me, het wordt een lang traject en als je niets aan je persoonlijkheidskenmerken doet.......breekt je lijfje alles af wat de beste tandarts kan maken. Alles! Dus zorg voor een open visie daaromtrent want zonder die psycholoog wordt het helemaal niets. En dat betekent niet dat je gek bent, maar dat je laat ik het vriendelijk zeggen: nogal vasthoudend bent van persoonlijkheid.

echt

succes
ma, 10/26/2009 - 17:57 Permalink
Illuminus

U geeft in uw openingspost in ieder geval aan een verkeerde voorstelling van zaken te hebben gezien de opmerking dat er een brief naar uw zorgverzekeraar moet om de komende herstelbehandeling te vergoeden. Ik heb netjes uitgelegd waarom dat niet echt gaat werken....lijkt me een goedbedoeld advies, en indirect een steun voor u omdat het u een teleurstelling bespaart....

Voor het overige sluit ik me aan bij mecanico para bicicletas.

Overigens, grondige psychologische screening is standaardprocedure bij de afdeling orale kinesiologie. Juist omdat is gebleken dat psychosociale factoren een van de meest belangrijke (zo niet veruit de belangrijkste) factoren zijn bij bruxisme en daaruit voorvloeiende klachten.
ma, 10/26/2009 - 22:39 Permalink
Marry1972

Dank voor jullie reacties... en het blijft natuurlijk mail, waardoor ik niet een tonatie kan aangeven. Ik denk dat het helemaal uit proportie wordt getrokken, dat is natuurlijk mijn schuld, terwijl het klein gehouden moet worden.

Het klemmen is onstaan in de periode denk ik dat mijn oude tandarts al mijn kiezen is gaan trekken, maar vervolgens geen plan heeft gemaakt om de getrokken elementen te vervangen. De kiezen zijn van achter naar voren getrokken, stuk voor stuk (in september 2008 is dit compleet uit de hand gelopen). Dat betekent dat ik alleen mijn tanden nog heb en 4 kiezen. Daarnaast zijn er geen passende frames aangemeten, nadat ik een half jaar zonder rondliep..(het advies was om af te wachten om rust te brengen in de mond).

Ik heb het inderdaad over mijn kaak omdat ik hiervoor onder behandeling ben bij fysio (doorverwijzing kaakchirurg).

Natuurllijk heb ik een traumatische klap opgelopen door die ellende en ben zeer zeker niet gek. Ik heb een HBO opleiding en werk als manager bij een groot internationaal bedrijf en wil dit hoofdstuk afsluiten en er representatief uitzien.
Het klemmen is onstaan vermoed ik door de langslepende tandartstoestand en het uitzichtloze hiervan. Nogmaals ik klem niet jaren en jaren en jaren.

Een stukje gedrag wat je zelf hebt aangeleerd, kun je ook afleren.

Van klemmen gaat natuurlijk niet je gezicht verlammen, zoals vorig jaar gebeurd is. Dit komt door de zenuwuiteinden niet voldoende bloed en zuurstof hebben gekregen gedurende de eindeloze tandartsbehandelngen.
di, 10/27/2009 - 10:24 Permalink
rixt

"Mijn oude tandarts heeft de diagnose: klemmen, knarsen, volledig over het hoofd gezien, terwijl ik zelf vroeg of dit misschien aan de hand kon zijn. Zijn reactie: nee hoor, je hebt gewoon een ontstekingsgevoelige kaak, waarop hij allerlei WKB's heeft uitgevoerd en bijna al mijn kiezen heeft getrokken."

"Het klemmen is ontstaan in de periode denk ik dat mijn oude tandarts al mijn kiezen is gaan trekken, maar vervolgens geen plan heeft gemaakt om de getrokken elementen te vervangen."

Marry, hierboven twee uitspraken van je. Als het klemmen van je pas ontstaan is toen je tandarts al die kiezen ging trekken, hoe kan ie daarvóór dan de diagnose klemmen over het hoofd hebben gezien?
di, 10/27/2009 - 23:05 Permalink
Marry1972

Hi Rixt,

Goede vraag..ik begrijp wat je bedoeld!
Het is natuurlijk niet dat de tandarts in 1x is gaan trekken, hier is een periode aan vooraf gegaan. In 2006 heeft hij nl een aantal kiezen getrokken in de onderkaak. Vervolgens is het rustig gebleven, maar er is geen voorziening getroffen om de getrokken elementen te vervangen. Dat betekent dat je beet veranderd. Volgens de tandarts was het nog niet nodig om b.v. een frame of een andere contructie te maken. In mrt 2008 begonnen de problemen een opnieuw met vage pijnklachten. Er is toen niets gedaan qua behandelingen of eventueel onderzoek. Vervolgens is het in juli 2008 gaan escaleren (onstekingen, vage pijnklachten etc). Elke maand zat ik bijna elke week bij de tandarts, er is geen verder onderzoek of behandelplan opgesteld wat er aan de hand was. Uiteindelijk stelde hij voor om mijn hele gebit te trekken (dan was ik er maar vanaf). Qua uiterlijk zie je niets aan mijn tanden, iemand wie mij niet kent, ziet het verschil niet.

Dit kan toch niet de bedoeling zijn van een tandheelkundige behandeling? Ik krijg normaal gesproken goede en fijne reacties op het forum. Nu ik het woord klemmen (het woord kaakklemmen is gevallen --- > geen tandenknarsen!!).

Het gaat dus niet om tandenknarsen, het gaat echt om het kaakgewricht (kauwspieren zijn overbelast) op zich; ontwricht kaakgewrichtje rechts. Als ik mijn mond open en dicht doe, hoor je een knappend geluid aan de rechterzijde.

Het is ook vastgesteld en op papier gezet.
Misschien is het kort door de bocht om te zeggen, dat klemmen alleen het probleem is.
Het schijnt ook te maken te hebben met het niet correct uitvoeren van een WKB.

Deze "bewijslasten" staan op papier en wordt gesteund door diverse (tand-) artsen.

Maar goed, zodra ik het over klemmen heb, wordt er " aanvallend" gereageerd.
Waarom hangt er zo'n taboe rond kaakklemmen?
wo, 10/28/2009 - 11:26 Permalink
Marry1972

dank je !

Het 'enige" wat ik wil bereiken, is dat er een begin wordt gemaakt aan de (lange) weg die nog te gaan is.. Er is zoveel kostbare tijd - jaren - voorbij gegaan....

En..aangevallen voelen is niet echt het geval, maar ik had het vermoeden dat het irritatie te weeg bracht. Als het probleem in een eerder stadium getraceerd was, had het naar alle waarschijnlijkheid niet zo gigantisch uit de hand hoeven lopen.
Ik ben altijd naar de halfjaarlijkse controle geweest en had een goed contact met de bewuste tandarts. Ik ben juist niemand van het zeuren en klachten indienen. Een aantal collega's gaven mij het advies om een klacht in te dienen omdat het bizare vormen aan begon te nemen. Wanneer ik pauze had, moest ik regelmatig naar de tandarts om vervolgens met 2 getrokken kiezen en watjes in mijn mond een overleg in te gaan... :-?

Ik hoop in ieder geval maar dat er een goed behandelplan wordt opgesteld.
wo, 10/28/2009 - 14:47 Permalink
mecánico para …

Stel je voor...........je had voorheen bijvoorbeeld veel grote en diepe vullingen. en die kwamen allemaal met enorm tamboer opzetten om de zoveel tijd. Wat is de reden geweest deze dan steeds te verwijderen? onbehandelbare klacht of mogelijk eigen initiatief. Komen wel vaker mensen mee. Haal ermaar uit, want blablabla........de kosten zijn zo hoog en ik zie ze toch niet enzovoort. Dan kom je in wat heet een verkorte boog situatie uit. minder tot geen kiezen. Mogelijk daardoor een verplaatsen van je kaakkopje in de kom. Het is een beproeft concept dat bij sommigen leidt tot klachten en bij anderen in het geheel niet. Wanneer dat traject doorlopen is, kan het wijzen naar de veroorzaker (uitvoerend tandarts) gemakkelijk lijken. Echter, in het voortraject zijn er TWEE mensen betrokken. Steeds terug vallen op de tandarts weet alles en ik niet is dan denkbaar. Als er overleg en gedocumenteerd overleg is. Plannen ge-evalueerd en doorgesproken zijn, dan heeft klagen wegens geven van informed conscent voor de behandeling, niet zoveel zin. Nog afgezien van het feit dat die collega's ook maar wat aanl#llen omdat het aanklagen van mensen in de gezondheidszorg een beetje usance wordt. En je er doorgaans niets mee bereikt. Je kan beter je energie in de toekomst steken ipv steeds in boosheid om te kijken en een schuldige proberen aan te wijzen.

maar goed, dat is na 20 jaar tandartswerk mij in elk geval wel duidelijk geworden. en als de tandarts werkelijk slechte plannen heeft gehad, of geen visie getoond, tja, dan kan je nog eens uithalen naar die persoon. Maar daar wordt je NU niet beter van.
wo, 10/28/2009 - 16:51 Permalink
Marry1972

nogmaals dank voor jullie reacties, fijn!
Ik kan hier iets mee...

En ja... ik moet naar de toekomst kijken en niet boos achteruit kijken. Uit de mail blijkt het niet misschien, maar ben juist een positief persoon, anders had ik hier allang "gek" van geworden..

Het vervelende is dat er nooit geen behandelplan is gemaakt, hij heeft niets op papier gezet. In zijn verweer spreekt hij zichzelf tegen, de foto's zijn zoek, wijst mijn oude tandarts (van 10 jaar terug !!) als de schuldige aan..

Qua kosten kon ik de tandartsbehandelingen altijd betalen, een mooi en gezond gebit vind ik erg belangrijk. Mijn beleggingsgelden, spaartegoeden en overige extra inkomsten (vakantiegeld, 13e maand, winstdeling, spaarloon) zijn gestoken in tandheelkundige behandelingen. Talloze keren moest ik terugkomen voor b.v. 1 kies, die 3x in de week opspeelde... ook wilde hij mij niet doorsturen naar de kaakchirurg voor een OPG. De OPG heb ik via een andere weg laten maken: conclusie: doorgeperst materiaal in de sinus (rechtsboven), wortelresten, doorperst vulmateriaal (rechtonder).
Dat is nog het topje van de ijsberg.

Alles wat ik wil, is dat ik weer normaal kan eten en lachen (zonder pijn) en a. of de schade wordt vergoed of b.
er staat een behoorlijke herstelperiode in het vooruitzicht.. kosten betalen herstel..

Ik ben echt niet iemand die graag klachten indiend, integendeel. Ik begrijp ook dat ik wellicht verbitterd overkom, dit is niet mijn bedoeling.
Het had alleen veel anders kunnen lopen.
Talloze keren heb ik aan de bewuste tandarts gevraagd of het niet tijd werd om mijn door te sturen... hier werd geen gehoor aan gegeven... ik moest het maar (weer) afwachten...
do, 10/29/2009 - 10:36 Permalink
Chris888

Talloze keren heb ik aan de bewuste tandarts gevraagd of het niet tijd werd om mijn door te sturen... hier werd geen gehoor aan gegeven... ik moest het maar (weer) afwachten...


Waar ik nieuwsgierig naar ben is: wat maakte dat je hem toch zodanig vertrouwde dat je niet eerder een andere tandarts hebt geraadpleegd? Je zegt dat al je kiezen zijn getrokken op 4 na. Dat zijn er 12 of 16. Waarom liet je dat toe terwijl je hem blijkbaar ook allang wantrouwde, gezien de talloze vragen om doorverwijzing. Is dat een soort machteloosheid?
do, 10/29/2009 - 11:52 Permalink
Illuminus

Alles wat ik wil, is dat ik weer normaal kan eten en lachen (zonder pijn) en a. of de schade wordt vergoed of b.
er staat een behoorlijke herstelperiode in het vooruitzicht.. kosten betalen herstel..


Zorg dat er een goed plan komt, dat je rust in je koppie krijgt om dat hersteltraject in te gaan......en ga ervoor! Ga er ook maar vanuit dat ook al word je in alles in het gelijk gesteld dat je nog jaren op je geld kan wachten....las gisteren in een luchtig tandartsblaadje dat een zaak waarin de aansprakelijkheid erkend werd door de aansprakelijkheidsverzekering (zonder dat er dus rechters aan te pas gekomen zijn) het uiteindelijk nog 4 jaar geduurd heeft voor het financieel geregeld was........laat staan als er bij een civiele rechter gebakkeleid moet gaan worden over de geleden schade en bedragen.

Voordat er vanuit je juridische strijd geld komt (als je in het gelijk gesteld wordt) moet je er gewoon van uitgaan dat je jaren verder bent....Vooruit kijken en bezien of het mogelijk is alvast een deel van het herstelplan zelf te betalen is je beste coping strategie at this moment.

succes!
do, 10/29/2009 - 20:38 Permalink
Marry1972

Hallo allemaal!

Ik ben 2 februari jl. in het ACTA geweest bij de afd. Kinesiologie. De tandarts verwijst mij terug naar mijn reguliere tandarts, omdat geen volledige diagnose gesteld kan worden. De onderzoeken wijzen geen afwijkingen aan. De tandarts vond het vreemd dat mijn kiezen verwijderd waren omdat mijn tanden (en overige kiezen) netjes zijn.
Haar advies luidde: verwijzing terug naar mijn tandarts om problemen kiezen op te lossen (ik heb nu een onder/bovenframe welke niet goed functioneert, dit is een feit op papier). Verder moet ik doorgaan met manuele fysiotherapie (mijns inziens een symptoombestrijding omdat ik al sinds september 2008 wekelijks naar de fysiotherapeut ga voor mijn kauwspieren), het is nog steeds pijnlijk en onlangs deed mijn rechteroor zo'n pijn dat ik niet eens mijn haar kon droogfohnen.

Ik krijg het idee van het kastje naar de muur te worden gestuurd, omdat mijn reguliere tandarts vertelde, dat het hem "boven de pet" ging en het staat voor hem ook vast dat er behoorlijk wat dingen mis zijn gegaan in mijn gebit (verklaring op papier).

Hoe kan ik dit nu in goede banen lijden? Ik wil werken aan mijn toekomst en herstel van mijn kauwvermogen. Ik heb elke dag pijn in mijn gezicht, volg elk advies van mijn tandarts en fysiotherapeute.
Hetgene wat ik wil, is een vaste constructie (geen frames of protheses), ik heb dit regelmatig aangegeven, maar krijg een voorstel voor vervanging frames of frame/kroonconstructie.

Ik ben echt superblij met mijn huidige tandarts, laat ik dit voorop stellen, het is voor hem ook niet niets en wilt mij helpen op een goede manier, hoe kan ik het aanpakken ?

Ook financieel gezien? Kan ik mijn tandarts vragen om een behandelplan op te stellen met onderbouwing voor herstel ?
Het is natuurlijk heel vervelend dat dit allemaal moet gebeuren, maar wil graag vooruitkijken.
vr, 02/26/2010 - 12:58 Permalink
Marry1972

Hallo tandarts vV,

Ik ben vanavond bij de fysiotherapeute geweest, aangezien ze met vakantie is geweest ben ik zo'n 3 weken niet geweest. Het was echt hard nodig volgens de fysiotherapeute. Vooral aan de rechterzijde van mijn gezicht (onderkaak) zit een hele harde dikke spier. Deze bijna zo hard als metaal. Volgens de fysiotherapeute heb ik een hele hoge pijngrens.

Ik heb haar uitgelegd dat ik enigszins verbaasd was, dat de tandarts in het ACTA (een piepjonge dame, ik vroeg me af waarom ik geen meer ervaren tandarts kreeg met mijn geschiedenis), niet een goede diagnose heeft kunnen stellen. Simpelweg heeft ze niet eens de kneiterharde spieren gevolgd, al vroeg ik hier wel om.

Volgens mijn fysiotherapeute doen ze een standaardtestje, waardoor in mijn geval een vage diagnose gesteld wordt, ze vindt het ook zeer vreemd dat ik terugverwezen wordt.
Eerst stuurt de tandarts me door naar Bijzondere Tandheelkunde ACTA, maakt hiervoor een afspraak en een week later (vorige week) belt ze op dat ze me toch maar terugstuurt naar mijn tandarts.
Het ging behoorlijk rommelig, de ingevulde vragenlijsten waren zoek, maar goed.

Ik ben al sinds september 2008 onder behandeling bij een fysiotherapeute, maar mijn lichamelijke klachten breiden zich meer en meer uit (ipv minder), het zit intussen helemaal aan de rechterkant van mijn lichaam (allle spieren raken overbelast), terwijl de linkerkant van mijn gezicht/lichaam zga probleemloos zijn.

Het meldpunt consumentenzorg heeft me verteld dat het erop lijkt dat er zelfs meerdere medische missers hebben plaatsgevonden.

Ik ben zelf benaderd voor een TV-programma, hier ben ik niet op in gegaan, dat lijkt me niet verstandig.
Ook de belastingdienst "hing" aan de telefoon i.v.m. indienen buitensporige tandartsrekeningen mbt mijn formulier Inkomstenbelasting, maar goed dit is een kwestie van kopie-facturen opsturen.

Het gaat er steeds meer op lijken, dat wanneer het duidelijk wordt dat er echt fouten zijn gemaakt op tandheelkundig gebied, men je alle kanten opstuurt (in de hoop dat ik zeker oplos.... :o )...

Maar goed, er moet toch iets gaan gebeuren nu. Ik vind die dikke harde spieren beangstigend worden in mijn gezicht. Onder mijn rechteroor zit ook een hele harde kronkelende spier, die ik heen en weer kan bewegen.
Spieren op mijn voorhoofd moet ik weer wegdrukken, zodat ik geen hoofdpijn heb, dit is toch belachelijk?

Bij welke behandelaar moet ik eigenlijk zijn als ik een X-Ray wil laten maken van de spieren in mijn gezicht. Ik wil hier de schade weleens van zien, misschien moet ik iets doen met spierontspanners, voordat de spieren veranderen in hard metaal? Is dit te zien via d.m.v. MRI-Scan?

Ik vind het apart dat ik moet betalen voor een fout. Iedereen kan fouten maken, maar als de veroorzaker er vooruit komt, kan eindelijk gezocht worden naar een oplossing en herstelmogelijkheden.
vr, 02/26/2010 - 20:17 Permalink