Succespercentage hemisectie

Author:
Qitou1
Posted:
ma, 03/03/2014 - 11:14
Even kort mijn voorgeschiedenis: ergens in 2000 heb ik achtereenvolgens een wortelkanaalbehandeling gehad aan de op 1 na achterste kies linksonder (3-6), gevolgd door een kroon en een apex resectie.

Sindsdien heb ik het grootste deel van de tijd geen pijn gehad, maar dat kwam omdat ik altijd rechts kauwde en warme dranken vermeed (de grens lag precies bij 40 graden). Op foto's was altijd een hele lichte ontsteking te zien, die niet erger werd.

Ca. 7 jaar geleden raadde mijn toenmalige tandarts aan de kies gewoon te laten verwijderen.

Oktober 2013 ontstond er een fistel op het tandvlees, en mijn huidige tandarts en haar vervanger raden beiden een hemisectie aan. Ik heb weinig vertrouwen in deze procedure, ook al gezien mijn ervaringen met de apex resectie.

Kan iemand mij vertellen (steekt niet op een procent) hoe groot de kans is dat problemen opgelost worden door een hemisectie? Ik hoor allerlei mensen bij wie een kies verwijderd is en daar nooit problemen mee hebben, terwijl een hemisectie mij een dermate gecompliceerde ingreep lijkt dat ik volgens mij achteraf alsnog met de brokken zit. En aangezien ik toch al zeer bang ben voor ingrepen zit ik daar niet op te wachten.

Bij voorbaat bedankt.

Henk