[SPOED!] Advies gevraagd WKB

Author:
zuignapje
Posted:
di, 11/01/2011 - 11:27
Beste mensen,

Vorige week kreeg ik hele erge last van kaakpijn, van me nek naar me onderkaak naar me kaakgewricht door naar me oor, de pijn was zonder pijnstiller niet uit te houden. De volgende dag heb ik een bezoek aan de huisarts gebracht (geen succes) en daarna aan de tandars. Die heeft vervolgens foto's gemaakt en kon niks geks vinden, ook alle tanden reageerden normaal op koud en tikjes. Toen de pijn er de volgende dag nog steeds was ben ik terug gegaan en heeft de tandarts me onder en daarna me bovenkaak verdoofd om te kijken of de pijn vervolgens zou verdwijnen, dit was niet het geval! De tanden waren verdoofd maar me onderkaak deed nog steeds pijn, volgens de tandarts wil een kies nog wel eens door de verdoving heen komen. Vervolgens die vrijdag met zwaardere pijnstiller naar huis gestuurd, en daardoor gelukkig de zaterdag weten door te komen.

Die zondag was de pijn opeens vele male minder en was het eigenlijk beperkt tot een gevoelige kies in de bovenkaak, eigen alleen merkbaar wanneer ik op duwde of beet. Ook deze pijn is de volgende dag verdwenen, en de kies voelt weer als vanouds (alleen nog een klein beetje gevoelig bij erg koud dingen, maar dat was voorheen ook). Ook liep er gifgele drap uit mijn neus vanochtend! iets wat toch duid op een ontsteking lijkt mij.

Volgens de tandarts kwam de kaakpijn dan toch van de desbetreffende kies vandaan, en wil deze vanmiddag een zenuw behandeling geven.

Mijn vraag is nou of het nou wel van die kies vandaan heeft kunnen komen of niet? Ik ben er allemaal niet zo zeker van. Op het moment heb ik nergens meer last van.
papagena

Ik zou in elk geval wel naar de tandarts gaan. Of het van die kies komt, is van hier niet te zeggen (ik ben ook geen tandarts), maar het lijkt erop dat er mogelijks een ontsteking/abces is doorgebroken naar je sinussen (tenminste ik ga ervan uit dat de kies waarvan sprake in de bovenkaak ligt? Je spreekt zelf enkel van je onderkaak ...?). Ook dat is niet met zekerheid te zeggen van hier maar ik zou het sowieso laten nakijken want als het dat is, moet dat echt behandeld worden! (Sinussen liggen nl anatomisch gezien in zeer nauwe verbinding met de schedelbasis!).
di, 11/01/2011 - 11:43 Permalink
zuignapje

Ik zou in elk geval wel naar de tandarts gaan. Of het van die kies komt, is van hier niet te zeggen (ik ben ook geen tandarts), maar het lijkt erop dat er mogelijks een ontsteking/abces is doorgebroken naar je sinussen (tenminste ik ga ervan uit dat de kies waarvan sprake in de bovenkaak ligt? Je spreekt zelf enkel van je onderkaak ...?). Ook dat is niet met zekerheid te zeggen van hier maar ik zou het sowieso laten nakijken want als het dat is, moet dat echt behandeld worden! (Sinussen liggen nl anatomisch gezien in zeer nauwe verbinding met de schedelbasis!).

Vergeten te melden, bleek inderdaad een kies uit de bovenkaak te zijn.
di, 11/01/2011 - 11:48 Permalink
papagena

Tja, zie mijn antwoord: ik zou dan in elk geval wel naar die afspraak met de tandarts gaan en hem/haar alles vertellen wat je hier ook net zei. Voor het overige laat ik het aan de tandartsen hier over om hun mening te geven over het oorzakelijk element ...

(Ter verduidelijking: ik ben hier zelf terecht gekomen als patiënt, maar ik ben ook arts. Ik kan het dus af en toe niet laten om vanuit die achtergrond ergens op te reageren ;). )
di, 11/01/2011 - 11:51 Permalink
Miertje4

Hallo allemaal,

een paar maanden geleden kreeg ik last van kaakpijn (zeurende pijn), van me holtes naar me oor naar mijn oog en nek en onderkaak en naar me kaakgewricht, de pijn werd erger. De volgende dag heb ik een afspraak met de tandarts gemaakt Toen ik bij de tandarts binnen kwam heeft hij eerst met koud en warm gekeken of dat eventueel pijn zou doen en dat was niet het geval, toen tikte hij tegen verschillende kiezen, maar ook dit deed geen pijn. Toen maakte de tandarts een foto van mijn boven kaak en zag dat er een fikse ontsteking zat, en was mijn tandvlees wat ontstoken. Vervolgens heeft de tandarts een zenuwbehandeling gedaan en een noodvulling erin gestopt. Na een vervolgafspraak te hebben gemaakt kon ik na ander half uur weer naar huis. De tandarts heeft nog gezegd dat ik een aantal dagen last kon hebben van napijn, maar in mijn geval bleef de pijn zeuren en heb toen maar weer een afspraak gemaakt. Eenmaal aangekomen controleerde hij weer met koud en warm, en tikte hij weer op mijn kiezen, was wel wat gevoelig maar deed verder geen pijn. Hij heeft me toen een antibioticakuurtje meegegeven en ben toen weer naar huis gegaan. Toen ik de kuur bijna af had, had ik weinig last van pijn en dacht dat het eindelijk wel over zou gaan, maar dat was niet het geval want 2 dagen na het afmaken van de kuur kreeg ik weer last van druk en pijn in me holtes en uitstralend naar mijn oog, oor en nek en kaak. Ik ben toen weer terug gegaan op de al open staande afspraak voor de vervolgbehandeling en heb toen ook aangegeven dat het eerst beter ging maar dat de pijn 2 dagen na de kuur weer helemaal terug kwam. De tandarts zei dat hij twee dingen voor me kon doen, en dat was of de kies ernaast ook ontzenuwen, of me door verwijzen naar een kaakchirurg om het allemaal goed schoon te laten maken, of ik moest nog een paar weken aanzien met pijnstillers. Zijn advies was om het even aan te zien, en dat advies heb ik maar aangenomen en ben weer naar huis gegaan. Nu is het weer 2 weken later en heb nog steeds last van druk en zeurende pijn dat nog steeds uitstraalt. Zou iemand mij misschien kunnen helpen wat ik hiermee aan moet? Het was de eerste zenuwbehandeling die ik heb ondergaan en heb verder weinig ervaring met behandelingen van de tandarts, dus ik weet ook niet zo goed waar ik op moet letten mocht het fout zitten :cry: Alvast bedankt!

Vriendelijke groet Miertje
ma, 11/14/2011 - 11:15 Permalink