Soorten verdoving

Author:
Carla21
Posted:
wo, 01/26/2022 - 13:51
Na jaren tevreden patient van de Amalia kliniek te zijn geweest heb ik een switch moeten maken naar een tandarts dichterbij. Door de amaliakliniek was ik net een beetje van mijn verdovingsangst af maar deze is nu weer deels terug door mijn behandeling bij de meer lokale tandarts. Ik moest een vulling vervangen hebben in de onderkaak, het 2e kleine kiesje vooraan. Daarvoor werd mijn hele kaakhelft platgespoten. Ik vind dit soort verdoving echt heel vervelend te meer omdat ik weet dat het ook anders kan. Toen ik haar er op aansprak kreeg ik een verhaal over kosten en dat het lang duurde en iets over in het bot gespoten. Volgens mij gebruikte mijn vorige tandarts echter gewoon een intraligamentaire verdoving, niks bijzonders dus. Ik heb nog nooit het apparaat gezien dat bij intraossale verdoving word gebruikt dus het verhaal over kosten en apparatuur dat ik kreeg als antwoord waarom zij de minder pijnlijke verdoving niet aanboden leek niet te kloppen. Verder zei ze nog iets over een oppervlakkigere verdoving?
Ik wil gewoon een tandarts in de buurt die net zo verdoofd als bij de amaliakliniek. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn :'(
Tandarts_Richa…

Dat is ook niet moeilijk. Gewoon rondvragen. Het zou kunnen dat uw tandarts uw vraag verkeerd heeft begrepen. Want er zijn meerdere methodes, ook en duur apparaat voor intraossale verdoving. Ook intraligamentair. dat kan met een citoject of gewoon met een normale verdoving spuit. Oppervlakkig verdoven om de prik niet te voelen. Vele v mijn cliënten vinden intraligamentair juist vervelend omdat vaak op meerdere plaatsen geinjecteerd moet worden. Een mandibular blok betekent idd dat de hele kaakhelft verdoofd wordt. Van de tweede kleine kies naar voor volstaat ook een plaatselijk verdoving. Mijn cliënten zeggen dat zij juist niets v d prik voelen als ik verdoof, uitzonderingen daargelaten, maar sommigen roepen al gauw ook al wijs ik naar de mond en ook al heb ik nog niets aangeraakt. Vraag gewoon of verdoofd wordt zoals u wil.
wo, 01/26/2022 - 18:41 Permalink