Second opinion brug verwijderen

Author:
GerdaM
Posted:
do, 03/21/2024 - 09:34
Bij mijn laatste tandartsbezoek heb ik aangegeven dat er soms een koperachtige smaak bij mijn brug vandaan komt en kies 46 voelt wat zwak, verder geen pijn.
Naar aanleiding daarvan is bijgaande foto gemaakt.
Assistente belde de volgende dag dat de brug doormidden gezaagd moest worden en kies 46 door een kaakchirurg verwijdert moest worden.
Na bekomen te zijn van deze shock wil ik het gesprek met de tandarts aangaan. Maar omdat het een grote dure ingreep lijkt te gaan worden wil ik in dit gesprek goed beslagen ten ijs komen.
Mijn ervaring is namelijk met tandartsen dat er een soort tunnelvisie ontstaat waarbij er nog maar in 1 oplossing wordt voorgeschoteld.
Zou daarom ook graag andere meningen horen of eventueel een andere tandarts er naar laten kijken. Kan ik gewoon een andere tandarts benaderen? Hoe gaat dat in zijn werk.
De brug is ooit geplaatst omdat er zeven jaar geleden een mislukte implantatie op 45 is uitgevoerd, naar mijn mening is er toen te kort gewacht met vastgroeien en is dit helemaal mislukt.
De pijnlijke procedure die dit toen gekost heeft, ook met ontstekingen bij het plaatsen van botkorrels zou ik dit niet opnieuw willen meemaken.

Alvast bedankt voor jullie inbreng.
Attach
Tandarts_Richa…

Er is een flink gat in de kies. Tot aan het bot niveau. Kan mij voorstellen dat dit niet meer te herstellen is. Dus verwijdering v h element 46. Dit kan alleen door het doorzagen v d brug. U verliest daarbij de steun tegenover de boven kies. En mogelijk gaan de kiezen daardoor ook aan de wandel. Om dat te voorkomen zijn er twee opties. Of een uitneembare ( bijv. frame prothese) of een vaste mogelijkheid. Een nieuw brug (4/5 delen)_of implantaten. Afhankelijk v h gemak dat u kiest en de financiele mogelijkheden geeft u aan wat uw keuze wordt. In mijn vak ....duurste is altijd het lekkerste, net als bij een auto. U kunt ook kiezen niets te doen en de gevolgen daarvan te accepteren. Mogelijk merkt u dan in de toekomst de gevolgen v niets doen.
do, 03/21/2024 - 23:54 Permalink