Second opinion

Author:
mertin
Posted:
wo, 05/01/2002 - 23:40
Zijn er nog meer mensen die graag een second opinion voor een beugel willen, alvorens de tandarts zijn gang te laten gaan ??? Zou een offerte en een goede afspraak over de draagtijd van de beugel ook niet aardig zijn ???
de digitale tandarts

Beste Mertin,

je bent natuurlijk altijd vrij om een zogenaamde second opinion (consult bij andere tandarts-specialist) te regelen.
Wellicht is het raadzaam om dit vooraf te bespreken met je eigen tandarts (-specialist).

Het is gebruikelijk dat voorafgaand aan een (langdurige) orthodontische behandeling afspraken worden gemaakt over de geschatte behandelduur en kosten.

Met vriendelijke groet,

De Digitale Tandarts.
vr, 05/03/2002 - 09:46 Permalink
Selma

Ik ben eigenlijk bang dat vooraf spreken over een sec. op. niet erg handig is; als er contact tussen de tandartsen is kan er vriendjespolitiek optreden. Ook ben ik bang voor een bepaalde vooringenomenheid van de Sec. Op. arts als hij de berichten of roddels over de eigen tandarts kent. Dan kan in je nadeel werken en zorgt voor een niet objectief onderzoek.
di, 05/07/2002 - 09:44 Permalink
mertin

Blijkbaar is een second opinion geen goed idee, op mijn vraag aan de tandarts waarom de beugel nodig was, kwam hij niet verder dan dat een scheve tand niet meer kan tegenwoordig. Een tandarts is toch geen schoonheidsspecialist ?
za, 06/22/2002 - 00:56 Permalink
de digitale tandarts

Second opinions o.a. uitgevoerd door het Tandheelkundig Informatie Punt (0900 2025012), zijn uitgebreide en objectief uitgevoerde onderzoeken.

Schoonheid is afhankelijk van veel factoren en kan voor elk individu anders zijn.

Mocht u geen problemen hebben met een scheve tand, dan hoeft u daarvoor niet behandeld te worden, het is immers uw eigen mond.

Met vriendelijke groet.
za, 06/22/2002 - 20:04 Permalink
Basset

Een second opinion vragen aan je tandarts hoeft geen probleem te zijn. Trouwens kies je die tweede tandarts zelf. De vraag die je aan de second opinion tandarts stelt heeft enkel te maken met de voorgestelde behandeling en eventuele alternatieven. Roddels en eventuele problemen met de patient die een tweede opinie wil zullen daar geen verandering in brengen. Jouw tandarts heeft een behandelvoorstel gedaan. Door die tweede opinie kan hij de vertouwensband tussen hem en zij patient verbeteren. Dat is immers de basis om te starten met behandeling. Trouwens vragen tandartsen onder elkaar ook advies over hoe ze bepaalde problemen kunnen oplossen. Ze zijn immers niet alwetend en het ene probleem is het andere niet. Doen dus
zo, 06/23/2002 - 15:01 Permalink