rubber lapje

Author:
Floortje1
Posted:
ma, 09/03/2018 - 11:09
Mijn tandarts gebruikt soms een rubber lapje bij vullingen. M.i. kan het element net zo goed droog geblazen worden want zo'n lapje maakt de vulling extra duur. Ik moest laatst bijna 100 euro betalen voor één vulling, met lapje.
Bovendien vind ik het beangstigend: al die extra voorwerpen in m'n mond. Als het bij sommige vullingen zónder lapje kan, kan het toch bij álle vullingen zonder?
P.S.Waarom zijn de mededelingen op dit forum in het Engels?
Lieneke

Je kunt een element 'gewoon droogblazen' als het slechts een seconde droog moet zijn. Bij sommige mensen is er super snel speekselaanmaak of bloed (door ontstoken tandvlees) of is het wat meer werk dan alleen een klein standaard vullinkje. Door het super droog te houden, kan de vulling beter hechten en is er meer tijd om het bijvoorbeeld mooi te 'boetseren'. Bovendien kunnen er spulletjes zoals instrumenten of zure ets niet zomaar in uw keel of weefsel terecht komen. Het is dus heel veilig. Het is erg netjes van uw tandarts dat hij dit doet. Het brengt de kwaliteit en veiligheid ten goede. Maar sommige mensen wensen helemaal niet zoveel kwaliteit. Op dat moment kunt u van tandarts wisselen. Maar goedkoop is meestal duurkoop....
ma, 09/03/2018 - 11:44 Permalink