Porselein facing afgebroken. Wat is wijsheid?

Author:
Walliby
Posted:
zo, 08/19/2018 - 22:00
Begin augustus is mijn 4 jaar oude facing op mijn voortand afgebroken.
Mijn tandarts (A.) en haar collega (B) waren op vakantie dus heb ik enkele weken moeten wachten.
Ik heb er geen pijn aan en verdraag warmte en koude goed.

Nu is het idee dat ik as donderdag 23 augustus bij haar collega (B) wordt gezien en een tijdelijk iets op mijn tand krijg. (Hetzelfde als dat ze gebruiken als er een klein stukje van je tand af is.) Dit kost €58.

Maandag 3 september is mijn eigen tandarts (A.) weer terug en dan zal zij gaam bepalen wat er aan gedaan gaat worden, mbt een nieuwe facing en wat/welke.
Wrs moet dat tijdelijke er dan ook weer af om te kunnen happen voor wrs weer een nieuwe facing.. en dan weer een tijdelijk iets?


Wat ik me dus afvraag: hoe zinnig die afspraak van as donderdag is als ik 10 dagen daarna toch naar mijn eigen tandarts moet.
Wat is de meerwaarde van de tand tijdelijk bedekken. Het kost mij alleen maar wrs extra geld, voor maar die paar dagen een tijdelijk 'schildje'... :(
Betaal je een pakketprijs of zullen beide ingrepen los moeten betalen. Het is wel bij een praktijk.

Ik heb zoveel mogelijk informatie bij de tandarts assistente geprobeerd te krijgen en hun mening is dat ze nu niet een behandeling kunnen bepalen. Dat moet 'mijn eigen' tandarts doen.


PS
Ik was tamelijk niet blij met hoe de facing was geplaatst; tijdelijke facing viel er 3 keer in een week af. Bij definitieve facing (a € 300) scheen de zwart-blauwe kleur van mijn eigen tandscheen erdoorheen, na 1 jaar eerste stuk eraf gechipt, en dit jaar weer een stuk en nu is hij dus is stukjes waarbij de helft nog aan mijn eigen tand vastzit.
Daarnaast was mij gezegd dat hij 10 tot 15 jaar mee ging. Helaas klopte de kleur aan het begin al niet en na 1 jaar de eerste schade.


Ik baal dat het al de facing al zo snel kapot is gegaan en wil niet met extra kosten zitten voor bijv twee keer tijdelijke plaatsing op mijn voortand.
Daarnaast: Het liefst laat ik meneer B alles doen, maar helaas zit ik met mevrouw A.