Pijn na wegsnijden verstandskies.

Author:
Noma
Posted:
wo, 03/02/2022 - 19:13
Hoi!

Afgelopen vrijdag heb ik bij de kaakchirurg mijn verstandskies linksonder moeten laten wegsnijden omdat deze compleet scheef gegroeid was. De behandeling zelf viel me heel erg mee, vrijdagavond en zaterdag viel het qua pijn ook mee en was het goed te handelen met pijnstilling. Zondag begon te pijn erger te worden, maandag nog erger en aangezien het dinsdag nog niet beter was heb ik gebeld. De pijnstilling was (en is nog steeds) niet toereikend genoeg. Ik kon vrijwel meteen langskomen, ze hebben de wond gecontroleerd en uitgespoeld met zoutoplossing. Er zat geen ontsteking oid, dus dat was het niet.

Ik vraag me af hoelang je pijn kan hebben na het verwijderen van een verstandskies? Ik lees online verschillende berichten en kan me niet herinneren dat ik bij de vorige 2 ook zo lang nog extreme pijn heb gehad en al helemaal niet dat die pijn pas na zo’n 1,5 dag verergerde, maar volgens mij zijn die getrokken en niet weggesneden.

Ik spoel met een spuitje en zoutoplossing de plek minstens 2x per dag schoon en ik spoel 2x per dag met perio-aid chloorhexidine 0,12%. Ik slik nu al sinds zondag meer pijnstilling (paracetamol & ibuprofen) dan eigenlijk mag volgens voorschriften omdat de pijn anders niet goed uit te houden is. Dit heb ik gisteren ook bij de controle gezegd, maar ik moet volgens hun ‘wachten tot de pijn voorbij is en blijven spoelen’.

Is deze pijn normaal? Hoe lang kan dit nog duren? Is er nog iets anders wat ik kan doen om te zorgen dat het zo snel mogelijk verbeterd? Ik heb over het algemeen best een hoge pijngrens, maar dit is niet grappig meer… 🥲
Tandarts_Richa…

Helaas het kan soms een paar weken duren 3-4 wkn kan .Niet de voorgeschreven dosis overschrijden want dan heb je kans dat de pijnstilling niet werkt. Goed schoonhouden en uithouden met VOORGESCHREVEN hoeveelheid pijnstilling. Hoe meer er gesneden en vooral geboord is om de kies eruit te krijgen hoe meer klachten.
wo, 03/02/2022 - 20:11 Permalink