PIJN NA TREKKEN VERSTANDSKIES

Author:
frankieboy
Posted:
vr, 02/21/2003 - 20:51
heb maandag linksonder eruit laten halen bij de tandarts,duurde erg lang,had ook bij de kaakchirurg moeten gebeuren,zei de tandarts zelf.deed geen pijn,de behandeling dan,maar daarna......slaap al drie nachten niet,komt vreselijke lucht uit die wond(is open,moet zelf schoon houden)ook anti biotica gehad,helpt ook nog niet,gaat dit ooit over?van de zenuwen steek ik ook nog wel eens een sigaretje op,zeker ook niet goed?iemand dit ooit meegemaakt,dan weet ik misschien wat me te wachten staat,HOOP SNEL WAT TE HOREN!!!

[ Dit Bericht is bewerkt door: frankieboy op 2003-02-21 20:56 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: frankieboy op 2003-02-22 11:16 ]
terry

hoihoi wat je in iedergeval niet moet doen is roken na trekken van tanden of kiezen.
de wond geneest dan slecht en de meeste rokers zeggen uit ervaaring dat het meer pijn doet.maar ik herken het helemaal van je hoor.ik had ook een kies beter laten doen bij een kaakmeneer.maar ja te laat.door al dat wringen en trekken kan je nog wel zeker een maand er na last hebben.maar ik zeg altyd vertrouw je het niet gewoon op bellen en vragen of je mag komen.dat is nog alttyd de beste optie vind ik.ik weet dat het niet simpel is in nederland om zomaar effe langs tekomen bij een tandarts,hier in zeeuwsvlaanderen gaat dat nog best redelijk beter dan hoger op in nederland.
maar veel suc6 kan verder niks voor je doen dan alleen te zeggen wat ik denk.vriendelijke grtzz terry...
ma, 02/24/2003 - 20:24 Permalink
frankieboy

hallo,we zijn inmiddels weer een paar dagen verder(anderhalve week),en t lijkt alsof de onsteking weg is(gaat).Hou alleen pijn aan de rest van het gebit aan die kant.Is dit normaal,en komt dit door de ingreep,was erg heftig,misschien door het gewrik?
ma, 03/03/2003 - 12:14 Permalink
frankieboy

we zijn inmiddels weer een week verder,en het lijkt alsof de wond nu gaat genezen,minder pijn daar,maar de rest van mijn gebit aan die kant,vooral een kroon die daar ook zit(weliswaar boven,maar aan de zelfde kant)voelt erg gevoelig aan.is ook foto van gemaakt,waar overigens niets op te zien was,zag er goed uit.komt dit iemand bekend voor,reageer dan a.u.b.
wo, 03/05/2003 - 21:19 Permalink
de digitale tandarts

Een verstoorde wondgenezing en/of alveolitis komt wel vaker voor na (moeizame) extracties, mn in de onderkaak en roken is inderdaad ook een negatieve factor.

De periode met klachten duurt over het algemeen enkele weken. De last die je hebt van de andere elementen kan door uitstraling of door irritatie ontstaan.

Bij twijfel altijd de behandelend arts raadplegen. Waarschijnlijk zullen de klachten de komende weken langzaam afnemen.

Zie ook deze vraag:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=143&forum=1

Met vriendelijke groet.
wo, 03/05/2003 - 22:19 Permalink
frankieboy

hallo,we zijn nu bijna 7 weken verder,na het trekken van mijn verstandskies,en de wond is mooi aan het genezen.aangezien ik pijn bleef houden hebben ze nu net een wortelkanaal behandeling gedaan aan de kies naast die wond,en ik hoop dat ik het nu gehad heb,zeker als je nagaat dat ik niet eens last had van die vertsandskies.
vr, 04/04/2003 - 12:54 Permalink
frankieboy

hallo,we zitten nu 5 dagen na de zenuwbehandeling,en ik voel dat de pijn weer gaat toenemen,ojee,is de boel weer aan t onsteken?hou jullie op de hoogte
wo, 04/09/2003 - 19:56 Permalink
Moon

Oh mijn god.... Kom ik eindelijk weer eens op deze site... krijg ik dit te lezen... en ik moet volgende week donderdag voor mijn kies rechtsonder... Als ik dit zo lees, durf ik al helemaal niet meer!!! Wat een ellende heb jij zeg...
Ik wens je heel veel suc6... En hoop voor je dat er nu eindelijk een eind komt aan je pijn!!!

Groetjes Monique
wo, 04/09/2003 - 22:38 Permalink
frankieboy

Hallo Monique,ja,t is wat he.Ikhad gehoopt dat ik er ook veel sneller vanaf zou zijn,maar helaas.Ben door dit alles ook pshychisch niet helemaal meer de ouwe,omdat elke keer als ik er wat aan laat doen,weer een klap krijg,zeker als je bedenkt dat die verstandskies waar t allemaal mee begonnen is,me eigenlijk helemaal niet in de weg zat,maarja ,ik dacht eruit met dat ding ,je hebt er toch nix aan.ik denk dat t allemaal maar domme pech is,en dat ook ik er wel vanaf zal komen,en dat voor iemand die trouw elk half jaar gaat.Jij volgende week ook sterkte,Groetjes Frank
do, 04/10/2003 - 14:05 Permalink
Pieterhm

Hi Monique, Ik vind het vreemd dat ze bij je gaan trekken (die verstandskies) ik zit nu namelijk met een gigantisch probleem, doordat mijn verstandskies rechtsonder dermate slecht is dat hij eruit moet, en héél veel pijn geeft! Ik kan bij geen enkele tandarts terecht omdat deze zeggen, dat het niet mogelijk is voor hun om onder verstandskiezen te trekken, dat dit dus in het ziekenhuis moet gebeuren! Nou ja, ik heb ziekenhuis gebeld voor afspraak.... 18 Juni pas. tot die tijd waarschijnlijk veel pijn lijden, heb nu brofen 600, werkt wel maar slechts een uurtje telkens.... (zelfs naar acute hulp in het ziekenhuis geweest, no way !)
do, 04/17/2003 - 17:08 Permalink
Moon

Ik heb vanaf januari last van die kies. In de eerste instantie dacht mijn tandarts dat het stress was, omdat ik vlak voor mijn afstuderen zat. Toen ik in maart naar mijn controle ging, was die kies nogsteeds "gevoelig". Toen heeft mijn tandarts besloten om hem te trekken om te voorkomen dat die kies gaat onsteken!

Ik had graag met je geruild vanmiddag hoor! (bij mij ging het ook om rechtsonder) Ik zit hier ook nu achter mijn computer met een enorm dikke wang en pijn in mijn kaak van hier tot tokio..... Ben even helemaal niet blij... Ik hoop maar dat het bij mij niet zo gaat als bij jou...

Als die kies zo verschrikkelijk veel pijn doet, kan je niet bij je eigen tandarts terecht dan? Als een patient pijn heeft, dan maken de meeste tandartsen wel tijd. Bij die van mij is het in elk geval nooit een probleem. Als ik opbel opmdat ik pijn heb, dan kan ik dezelfde dag of een of twee dagen later terecht.... van kiespijn wordt je helemaal gek!!!!

Groetjes Monique
do, 04/17/2003 - 19:20 Permalink