pijn na tandextractie

Author:
ilse
Posted:
ma, 10/06/2003 - 22:44
Vorige week liet ik een (gezonde) tand in de bovenkaak verwijderen. Maar vijf dagen later had ik nog steeds pijn na de extractie. Toen ik weer bij de tandarts op consultatie ging, wist hij me te vertellen dat ik "droge alveolitis" had. Hij opende de wonde opnieuw, liet het beter doorbloeden en wist me te vertellen dat het nu beter zou gaan. Maar drie dagen later had ik nog steeds pijn en ging ik terug bij de tandarts. Opnieuw hetzelfde liedje: opnieuw openen. Blijkbaar wil de wonde maar niet genezen en ligt het bot zelfs bloot.
Ik heb veel pijn en neem al een hele week Brufen forte 600 mg. Sedert vandaag heeft de tandarts me ook antibiotica voorgeschreven.
Maar na iedere keer ik iets eet, is de pijn ondraaglijk. Is de enige oplossing nu niet meer eten tot de wonde genezen is?? :sad:
Wie heeft raad?
Thx
Tandarts_Richa…

Oude post wordt meestal niet meer gevolgd. Maar waarschijnlijk uiteindelijk toch genezen. Belangrijk: na kies trekken niet spoelen want dan wordt bloedprop weg gespoeld en krijg je een "Dry Socket". Bot komt dan bloot en dat kan behoorlijk zeer doen. Goed schoon houden evt spoelen als tandarts niet nogmaals heeft gehandeld zoals boven beschreven. Pijn kan een paar weken aanhouden te onderdrukken met pijnstillers. Bij twijfel altijd laten beoordelen. Hoe oud is uw dochter en welk kies is getrokken.
zo, 09/24/2023 - 10:42 Permalink