Pijn door overlay?

Author:
Lotte95
Posted:
wo, 12/12/2018 - 20:16
Ik was voor controle en de tandarts gaf aan dat een kies in de onderkaak die zwaar belast werd met kouwen wat diepe groeven/lichte scheurtjes had en dit mogelijk problemen zou geven. Om problemen te voorkomen zou er een overlay (halve kroon) geplaatst worden. Ik dacht dat de bovenkant afgeslepen zou worden maar tot mijn schrik is bijna de gehele kies weg! Wat is het verschil met een gewone kroon dan nog?

Om dit pijnvrij te kunnen doen kreeg ik een grote verdoving achterin de kaak en is er nog flink bijverdoofd rondom de kies zelf. Gelukkig geen napijn in de vorm van een geirriteerde zenuw iod.

Vandaag was ik terug voor het plaatsen van de overlay. Dus het plastic beschermkapje werd eraf gewipt en ik verging direct van de pijn. Het lijkt alsof de zenuw gewoon bloot ligt. Volgens de tandarts kan dit niet omdat zij een seal heeft aangebracht, dus zelfs al was het plastic noodvoorziening losgeraakt dan had ik gewoon kunnen eten drinken ed. Nou, zo voelde het nu niet!

Ze ging aan de slag met een lokale verdoving (dus bij de kies zelf) maar de afzuiger alleen al maakte dat ik door de grond ging. Dat werd hem dus niet. Ze kon niet via de kaakspier verdoven ondat ze net rechts onderin de kaakspier al had platgelegd (gaatje vullen). Uiteindelijk heeft ze het stompje weer af te dekken met zo’n plasticje maar nu komt het: die kies doet nu dus hardstikke zeer.

Wat moet ik doen? Heb dinsdag een nieuwe afspraak voor het plaatsen van de kroon...Dat plasticje is nu ook helemaal over mijn tandvlees gezet, komen daar geen bacterien onder? Ik ben zo bang voor een ontsteking, heb al het nodige meegemaakt bij de tandarts en heb hier helemaal geen goed gevoel bij. Is het trouwens normaal om een kroon te plaatsen op een kies die nog helemaal geen klachten geeft? Ik voel me een beetje een sukkel omdat ik niet doorgevraagd heb...