Pijn

Author:
Browneye
Posted:
za, 11/09/2002 - 23:01
Ik vind het maar vreemd dat zenuwbehandelingen bij mij niet goed werken.Ik heb nu 2 kiezen die behandeld zijn. Het is al 2 jaar geleden.Ze blijven heel erg warmte en koude gevoelig,dat moet toch niet kunnen,ik vind het maar zonde van die dure behandelingen,en op de foto's ziet het er allemaal goed uit. Ik denk dat je lang niet alles goed ziet erop. Ik vind het ook maar een raar iets,vooral die stiftjes die in de kanalen zitten, dat kan toch niet goed zijn voor je. Een dode kies in je mond hoort er eigenlijk gewoon niet thuis.De zenuwen zijn al dood,hoe kan dat toch dat ze dan toch gevoelig zijn.Ik ervaar het als een grote last zulke kiezen met die rare stiftjes erin ik heb zelf ook het idee dat die de oorzaal zijn Als ik daar boven mijn kies op her tandvlees duw voelt, het pijnlijk en heel raar aan net of het niet goed zit. volgens mijn gevoel zitten ze scheef ofzo .Graag hierop uw antwoord.Alvast bedankt....
lienos

Hoi Browneye,
Ik heb ongeveer dezelfde vraag bij "problemen met tanden en kiezen"
onder: kroon op gevoelige kies gesteld.
Wat zijn we weer een aparte gevallen he!!
Ddddddoei , groetjes van Lienos (je weet wel)
zo, 11/10/2002 - 21:00 Permalink
Een tandarts

Misschien had jezelf maar tandarts moeten worden als je het beter denkt te weten.............
Maar goed ik heb zelf een tandarts die alles uitlegd en dus begrijp ik waarom die stiftjes erin moeten, dat is voor het afsluiten van je wortels. Anders komen er weer nieuwe bacterien in en waar zo'n stiftje zit kan geen bacterie zitten.

Snap ie
ma, 11/18/2002 - 19:48 Permalink
Browneye

Ha die Goedkoopie, Ja, je hebt gelijk ik denk dat ik inderdaad tandarts had moeten worden. Dan had ik miljoen keer beter omgegaan met mijn patienten.De een zegt niets, de ander laat je onnodig pijn lijden en de ander begrijpt je weer niet,en zo weet ik er nog wel een paar. Maar er zijn natuurlijk ook hele goede bij,dat moet ik er wel bij vermelden! Maar ja vind ze maar! En dat met die stiftjes in de kanalen,daar weet ik al van. Maar ja, dat was mijn vraag nou eenmaal niet.Maar dat heb je denk ik niet goed begrepen.Dus voordat je weer zo bijdehand wilt reageren,moest je het nog maar een paar keer doornemen.SNAP IE! Als ie nie snap. wil ik het nog wel simpel voor je neerzetten.......En als je nie wil snappen nou, dan maar nie! VEEL SUCCES....Hartelijke groeten Browneye
ma, 11/18/2002 - 20:30 Permalink
lienos

Hoi Browneye,
Kijk je ff bij je privéberichten, enne Goedkoopie.... ;dit forum is bedoeld om informatie uit te wisselen zodat we wat aan elkaar hebben.Niet om vanaf achter je computer een beetje mensen af te zeiken.Dit is nl. niet de 1ste keer.
ma, 11/18/2002 - 21:05 Permalink
de digitale tandarts

Ik ben afgelopen twee maanden bezig geweest om de informatie te schrijven over wortelkanaalbehandelingen. De informatie staat bij 'algemene informatie' en dan bij 'wortelkanaal'

Pijn na een kanaalbehandeling komt vaker voor en kan velerlei oorzaken hebben, waarvan mogelijk nog enkele onbegrepen zoals de deafferentiatiepijn waarover lienos een bericht heeft gepost (waarvoor dank).

Meestal is de oorzaak toch een rest-infectie en/of irritatie van het gebied rond de wortelpunt, door bijv. het vijlen of doorgeperst vulmateriaal.

Het is zeer moeilijk om een kanaal vanaf onderop zonder luchtbellen te vullen, daarom is het ook zo goed dat de afgelopen twintig jaar de laterale condensatie tot de norm geworden is.

Door een stift met cement tot aan bijna de wortelpunt te plaatsen en het aanbrengen van kleinere stiftjes met cement tot het kanaal tot bovenaan gevuld is, wordt zoveel mogelijk van de ruimte van het kanaal opgevuld met stift of cement.

Wanneer er volgens de juiste standaard gewerkt wordt, heeft een wortelkanaalbehandeling van een tand/kies zonder ontsteking aan de wortelpunt, een kans van slagen van rond de 90%.

Zie voor meer informatie over de behandeling de volgende link:
http://www.tandarts.nl/html/wortelkanaal/behandeling.php

Binnenkort zal er ook meer informatie komen te staan over het mislukken van kanaalbehandelingen en de mogelijke herbehandelingen.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-11-18 21:42 ]
ma, 11/18/2002 - 21:37 Permalink