Parodontiumregistratie

Author:
M0ndhuys@58
Posted:
di, 12/20/2022 - 15:08
Enkele weken geleden ben ik voor een halfjaarlijkse controle bij mijn tandartspraktijk geweest.
Als eerste stond er een afspraak bij de mondhygiëniste waar tijdens de behandeling gesproken werd waar ze mee bezig was, een gebitsreiniging wat ik als normaal beschouwde.
Verder werd er gesproken over het controleren van de ruimtes tussen de tanden en tandvlees.
Heb verder nog uitleg gekregen over het poetsen met een elektrische tandenborstel, dat deze een beter resultaat geven als met een gewone tandenborstel en toen was mijn behandeling van 30 minuten klaar !

Nu heb ik een rekening mogen ontvangen waarop ik lees dat ik een M03 6x gebitsreiniging per 5 minuten, totaal € 83,04 heb gehad. Maar tevens is in rekening gebracht een C015 Parodontiumregistratie kosten hiervoor zijn € 74,07.
Als ik nadien Google wat de Parodontiumregistratie inhoud dan vind ik het vreemd dat dit allemaal ook in dezelfde 30 minuten gedaan kan worden. Er was mij niet vermeld dat er een parodontiumregistratie gepland stond en zeker is mij niet vermeld dat daar deze extra kosten bij horen.
Heb nu het gevoel dat ik dubbel betaald heb voor 30 minuten. Zijn er meer mensen met dergelijke ervaringen, en wat kan ik hiermee doen ?
Alvast bedankt.
Tandarts_Richa…

C015 Parodontiumregistratie 2022
Pocketregistratie (zie C014) met tevens:
meting van sondeerdiepte en/of aanhechtingsverlies en vastleggen van gegevens;
het vastleggen van de beweeglijkheid (mobiliteit) van de tanden en kiezen;
het vastleggen van de doorgankelijkheid van de wortelsplitsingen (furcaties);
het bespreken van de gezondheid van het tandvlees met de patiënt. Vraag uw tandarts voor een kopie v d pocket registratie ( Vastleggen v gegevens). Knap om in 30 min tijd twee dingen tegelijk te doen. Ik ben langzaam dus dat lukt mij niet. Ben alleen al voor de pocket registratie 30 min bezig, maar ja ik zei al ik ben langzaam. Vraag om de registratie./
di, 12/20/2022 - 22:46 Permalink