parodontitis in 2 kiezen... Hoe te (be)-handelen??

Author:
maanster
Posted:
vr, 03/12/2010 - 19:03
Heeft iemand ervaring met plaatselijke parodontitis???
Ik heb deze vraag al eerder gesteld,misschien niet op de juiste manier (nieuw hier....) en zou graag advies/ervaringen willen horen.

Bij 2 kiezen in de onderkaak blijk ik parodontitis te hebben,mijn tandarts zei in eerste instantie dat mijn hele gebit aangetast was en ze wilde een behandeling starten. Na pocketmetingen bij de mondhyg. bleek:tandvlees rustig,en dus alleen 2 kiezen-5mm. ( geen idee...is dat veel??) er was dus tussen de wortels al kaakbot weg... Ik heb er geen last van,probeer alles zo goed mogelijk te reinigen. Nu ben ik net,maanden later,na weer controle bij de tandarts,naar een andere mondhyg. gestuurd,wederom omdat mijn tandarts zegt,dat ik anders mijn gebit zal verliezen. Mondhyg
( Allemaal trouwens binnen zelfde praktijk) vond het erg meevallen, nog steeds 5mm,wilde me over 3 maanden terug zien, en overleggen met de tandarts. Dezelfde dag werd ik gebeld , dat ze, in overleg met 2 tandartsen,waarschijnlijk plaatselijk tandvlees weg willen snijden, zodat ik de 2 kiezen zelf schoon kan houden met een ragertje..

Ik vind dit nogal een heftige oplossing, er is verder nog niks geprobeerd, Kan het zo zijn dat er geen actieve ontsteking zit, en het 5mm blijft? heb er helemaal geen last van... Ik had bloot liggende tandhalzen, zeer gevoelig, maar gebruik tandpasta voor gevoelige tanden,flos,spoel, en heb eigenlijk weinig last meer..

Ik ben bang dat er juist schade ontstaat door tandvlees weg te snijden... MOET MAANDAG HEEN,ZIE ER ERG TEGEN OP...gaan met 3 man kijken of snijden dus een goede optie is..... Heeft iemand nog een ander idee? of ervaring met het wegsnijden... Zou een second opinion bij een andere praktijk een idee zijn? :smt006