paradontitis, flap-operatie, trekken?inplantaten? help....

Author:
jeli
Posted:
wo, 10/08/2003 - 01:14
Hai beste mensen!
Op het moment ben ik 45 jaar en kom al vanaf jongs af aan regelmatig bij de tandarts, ben zo opgeveod en mijn gebit is mij veel waard. Dat blijkt ook wel, op het moment heb ik 10 kronen, begon daarmee met het plaatsten van 8 op mijn 18e levensjaar.
Inmiddels zijn er natuurlijk al een aantal vervangen.
Tot mijn grote schrik kreeg ik afgelopen zomer een ontsteking in mijn verhemelte, niet lang daarna een in het tandvlees naast een kies in mijn onderkaak.
Wat blijkt het geval? Na drie maanden wachten kwam ik twee weken geleden bij de paradontoloog, die fotoos maakte en mij vanmorgen vertelde dat ik paradontitis heb, mn gebit schoonmaakte van tandsteen en me instrueerde anders te poetsen en met kleine ragertjes te ragen....
Zij wil bij al mijn kiezen, dus aan alle kanten, een flap-over-operatie doen.......
Na mijn broer en een van mijn zussen gesproken te hebben, blijken zij daar al ervaring mee te hebben! Mijn broer raadt me dit ten sterkste af! Sinds zijn operatie staan zijn kiezen los in zijn mond en worden met 'draadjes' bij elkaar gehouden.
Mijn zuster heeft na falp-overoparties bruggen laten plaatsen, die er na nog geen 5 jaar weer uit moesten omdat ze los zaten. Zij heeft nu implantaten.
De kosten voor EEN operatie zijn €433,00 (ik zou dus x4 moeten gaan betalen)
Als ik kies voor een opartie over drie weken, ben ik al €730,00 kwijt, dit is incl. fotoos, poetsinstructie, uitgebried behandelplan, etc.
Mijn vraag is:
Wie garandeert mij dat dit een oplossing is voor mijn probleem? Wie zegt hoe lang na deze operaties mijn kiezen nog behouden kunnen worden?
Waarom is het niet beter de kiezen te trekken en voor implantaten te kiezen? Waarmee ik hopenlijk langer doe en wieweet meer vergoedt krijg van mijn verzekering?
Hoe kan het dat ik , zo ontzettend veel geld al uitgegeven aan mijn gebit, ineens paradontitis heb, en mijn tandarts daar niets van gezien heeft?
Hoe kan het dat verzekeringen veel geld uitgeven aan kronen, bruggen etc. en het ineens af laten weten als je paradontitis hebt, wat toch een ziekte is?
Hoe an ik geloven dat wat de tandarts en paradontoloog zeggen waar is? Er is in de alternatieve hoek ook onderzoek gedaan, maar waar vind ik die en wat zijn de resultaten daarvan?
Wie garandeert mij dat als ik nu niet zou kiezen voor trekken en nog wel implantaten geplaatst kunnen worden omdat het bot van mijn kaak te erg aangetast is door de paradontitis?
Als ik geld genoeg had, deed ik alles, ging ik stap voor stap en behield graa mijn gebit. Maar als ik alles zelf moet betalen is het toch logisch dat ik als een consument te werk ga? Ik kan mijn met moeite gespaarde centjes maar een maal uitgeven.
Help mij aub, want ik ben echt verdrietig.
Ik heb echt een niet-comercieel advies nodig!
Hartelijk dank.
saskiaa

Hallo,

Niemand kan je iets garanderen, echter als je niks doet vallen je tanden ervan zelf uit door de bacterieen.

Ik heb zelf de AA bacterie gehad. Heb ook een flap openoperatie ondergaan. Bij mij gaat het uitstekend. Tanden zitten vast. Er is zelf kaakbot aangegroeid door het middel emdogain in te spuiten. (dit kan alleen als tandbot schuin is afgevreten)
Door het ziekenfonds wordt een deel vergoed, hangt er natuurlijk vanaf hoe je verzekerd bent. Emdogain wordt niet vergoed.

Ik hoop dat je je eigen tanden kan behouden want dat is toch wel een waardevol bezit.

succes.

groetjes van saskia
do, 10/30/2003 - 13:11 Permalink