Overbeet / Boven protese (problemen?)

Author:
wildspieker
Posted:
di, 08/29/2023 - 12:54
Hallo!

Vandaag bij de tandarts geweest om aan te geven dat het zo niet langer kan. heb 2 wortelkanaalbehandelingen gehad en bij beiden na maanden erg veel last (hoektanden) mis al 6 kiezen. afgebroken wortelkanaal. het is allemaal heel depri mijn bovengebit.

Dus heb aangegeven dat ik een boven protese "wil' ( nee ik WIL het niet maar heb gewoon 0 kauwvermogen meer en veel pijnen)

Tandarts gaf aan mij wensen te kunnen vervullen, MAAR MOEST mij vertellen dat ik overbeet heb en dat een volledige protese niet zoals verwacht zal zijn / overbeet erger zal worden? bovenkaak meer uit zal steken? Lip dikker dan normaal?

Ik heb spijt dat ik niet door ging vragen, maar lag in tranen van de spanning en niet alles kwam binnen.

Indien hier een tandarts is die mij kan uitleggen wat het nadeel is als je overbeet hebt en een bovenprotese zou dat erg fijn zijn.

Tandarts wou eerst met een plaatje beginnen. maar nu voel ik alsof ik in het ergste geval geen volledige protese kan nemen omdat dat er dan niet uit gaat zien?

Groetjes!
wildspieker

P.s

Ik heb geen abnormale kaak, maar mijn ondertanden vallen achter mijn boventanden, bijt niet in gehemelte maar op de onderkanten van de voortanden.
Voortanden staan ook lichtjes vooruit gericht.
di, 08/29/2023 - 12:56 Permalink
Tandarts_Richa…

Indien mogelijk altijd een gedeeltelijk prothese, een frame prothese laten maken. Maar als het echt verloren is ..tja dan maar een boven volle prothese. Overbeet hebben de meeste mensen maar het gaat er om hoe groot dat is. U moet rekening houden dat onder uw boven lip de dikte v d prothese nog bij komt...misschien bedoelt uw tandarts dat,.
di, 08/29/2023 - 21:44 Permalink