orthodontie en kaakoperatie

Author:
Felix
Posted:
vr, 06/14/2002 - 23:10
Omdat ik 27jr. oud ben en last heb van een overbeet moet ik een orthodontistische behandeling en een kaakoperatie ondergaan.

Mijn vraag aan u is of: er een arts is in Nederland die werkt met de linguale techniek.
En of de orthodontistische nabehandeling als de kaakoperatie heeft plaats gevonden puur is voor de perfectie van het gebid, of dat het noodzakelijk is omdat de tanden dan nog niet juist op elkaar staan wat mogelijk niet in te schatten is voor de behandeling.


Mvg,
T. de Ruyter
de digitale tandarts

De linguale techniek die u beschrijft is geen standaard in de orthodontie in Nederland. Het is tevens een erg moeilijke behandeling en zeker als er ook sprake is van een ingreep door de kaakchirurg. Ik weet niet of er orthodontisten zijn in Nederland die de linguale/palatinale techniek gebruiken, waarschijnlijk kan u eigen orthodontist deze vraag beter beantwoorden. Het is ook mogelijk om witte (keramische) slotjes op de voortanden te laten plaatsen, de beugel valt hierdoor wat minder op. Niet iedere orthodontist gebruikt deze brackets (slotjes op de tanden).
Het antwoord op u tweede vraag is simpel.
Nadat er door de kaakchirurg een kaakcorrectie is gedaan zullen de tanden anders op elkaar komen te staan, dit moet gecorrigeerd worden door de orthodontist, omdat u anders niet meer normaal kunt dichtbijten.

Succes met de hele behandeling.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-19 10:27 ]
wo, 06/19/2002 - 10:16 Permalink