operatie of kunstgebit

Author:
tachunko
Posted:
di, 08/27/2013 - 15:27
Ik zit met het volgende, misschien helpt het plaatsen van de kwestie hier op het forum me met mijn keuze.
Enige tijd geleden is er parodontitis bij mij geconstateerd. We zijn gaan behandelen bij de mondhygiëniste incl. ander onderhoud thuis.
Nu gaat het maar niet over. Dat komt door mijn lichamelijke toestand waardoor de weerstand minimaal is, en mijn medicijngebruik.
Gister was ik bij de paradontoloog.
We hebben een nieuwe röntgen foto van de kaak gemaakt. Daarop was duidelijk botafbraak te zien.
(ik ben niet goed in tandtechnische termen, dus mocht ik iets verkeerd benoemen, mijn excuses)

Nu is het volgende het plan. een flapoperatie. Doordat ik een angst patiënt ben is dit voor mij een mega groot probleem zeg maar.
De paradontoloog vertelde me ook dat de nabehandeling en de bezoeken aan de mondhygiëniste voor mij best heftig zullen zijn (gezien de angst)
Na de operatie zal ik dus met regelmaat terug in de stoel moeten. De parodontitis moet weg gehouden worden uiteraard, maar ik loop een groot risico dat het terugkomt.

Mijn andere optie is een kunstgebit.

Mijn ondergebit is erg slecht, dus dat vervangen kan ik begrijpen.
Nu heb ik zelf het idee dat boven nog wel gaat. Veel vullingen, losse voortanden. Een paar gevoelige plekjes. Kleine beschadigingen (stukjes afgebroken). Is het dan enigszins een oplossing om het te verwijderen. (de schoonheidsprijs win ik er niet meer mee)

Boven en onder is botafbraak. onder meer dan boven. De onderste snijtanden zullen eerdaags waarschijnlijk ook eruit vallen.

Ik neig ernaar om te kiezen voor een kunstgebit.
Ook omdat de parodontoloog het zich afvraagt of ik de behandelingen geestelijk zal trekken.

Wat is jullie mening?