Oog verdoofd i.p.v. onderkaak

Author:
tjawatdan
Posted:
ma, 01/05/2015 - 14:07
Een halfjaar geleden ben ik voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts gegaan.
Eenmaal in de stoel bleken er 2 gaatjes te zijn ontstaan die moesten worden hersteld, het ene gaatje zat rechtsboven in de buurt van een hoektand en de andere zat bij een van mijn kiezen links onderin (vanuit mijn eigen perspectief), ik gok dat dat kies 47 moet zijn.

Ik heb in het verleden al eerder gaatjes laten herstellen en dit was nooit een probleem, verdoving erin en tandarts kon gewoon aan het werk. Dit keer pakte het alleen heel anders uit. De tandarts heeft me netjes verdooft zowel de linkerkant als de rechterkant en kon moeiteloos aan het werk in de buurt van mn rechter hoektand.
Toen de tandarts eenmaal aan de kies linksonder wou beginnen bleek deze nog altijd niet verdooft te zijn. Op dat moment viel de tandarts assistente op dat mijn oog aan de linker kant van mijn gezicht wel inslaap was gevallen. Ik kon op dat moment inderdaad niet meer knipperen met dat oog dus kenlijk was de verdoving op een verkeerde plek terecht gekomen.

Gezien de tandarts wel al begonnen was met het uitboren van het gaatje besloten de tandarts en ik dat het misschien wel verstandig was om nog een poging te doen om die kies alsnog te verdoven. Zo heeft de tandarts nog op een aantal verschillende manieren geprobeerd die kies te verdoven: traditionele verdoving, verdoving met verhoogd adrenaline niveau, citojet, een andere verdoving waarbij de tandarts tientallen spelden prikjes rondom de kies plaatste, maar helaas niets wou pakken.
Teneinde raad heeft me tandarts toen besloten om een noodvulling te plaatsen (soort kauwgom die in het reeds verder opgeboorde gat werd gedrukt), we hebben toen een nieuwe afspraak gemaakt voor drie weken later in de hoop dat de verdoving dan wel zou pakken..

Drie weken later ben ik weer terug gegaan naar de tandarts, opnieuw heeft de tandarts een verdoving geplaatst en opnieuw schoot mijn linker oog in slaap. De tandarts ondanks de voortekenen toch nog een aantal verschillende pogingen ondernomen om de kies verdoofd te krijgen maar alweer wou niks werken.

Nu zit ik al enige tijd met een kies die niet verdoofd kan worden, waar een aantal keer in geboord is en inmiddels de noodvulling (grotendeels) is uitgevallen. Het gaat nu goed en doet geen pijn maar er komt een moment dat er iets mee zal moeten gebeuren, al helemaal gelet op het feit dat de verstandskies die er direct naast ligt begint door te komen en maar net de vraag is of die evengoed niet verdoofd kan worden.
Nu is alleen nog de grootste vraag hoe iemand die kies verdooft kan krijgen..
Wie weet wat de oorzaak kan zijn dat die verdoving niet wil pakken maar naar mijn oog schiet, kan hierin advies geven of mij in de praktijk uitnodigen voor een wel werkende verdoving en behandeling?

Ik hoor het graag
Alvast Bedankt.
J.