Ontstoken tanden.tandvlees

Author:
digna1974
Posted:
za, 03/04/2023 - 21:22
Hallo.ik ben vandaag naar de spoedtandarts geweest. Foto.s gemaakt heb 2 ontstoken tanden naast mekaar.tandarts heeft onstoken weefsel weggehaald. Heb een antibiotica kuur gehad.Moet naar eigen tandarts voor vervolg behandeling. Ook heeft hij tandvlees doorgeprikt.
Heb nu best nog pijn na uitwerking van de verdoving. kan dat kloppen en hoe lang zou zoiets kunnen gaan duren.of gaat de pijn pas weg als me tandarts de behandeling heb afgemaakt.
Alvast bedankt
Tandarts_Richa…

Het is geen licht knopje die je aan en uit doet dus wat een tijd nodig heeft gehad voor de behandeling, dat is niet in een keer weg. Wat bedoelt u met ontstoken... de tanden, het tandvlees...???. Is een wortelkanaalbehandeling gestart??? Waarom een AB kuur??.
zo, 03/05/2023 - 00:05 Permalink
Tandarts_Richa…

De eerste 3 dgn na het af behandelen kan het ongemak verergeren, 7 dgn na het af behandelen v d WKB moeten de klachten ver weg zijn. Intussen het ongemak onderdrukken met voor u werkende pijnstilling. Het starten v e WKB is vaak genoeg om enigszins verlichting te geven ( de eerste 3 dgn kan het ongemak verergeren). Ik geef eigenlijk nooit een AB kuur. Therapie is de WKB.
zo, 03/05/2023 - 09:41 Permalink
Tandarts_Richa…

Bij de eerste behandeling wordt een gat geboord aan de binnen zijde v d tand. De restant zenuw wordt weggehaald en de "zenuw kanaal wordt gespoeld en opgevuld met een goedje". Bij de tweede behandeling wordt de kanaal op lengte schoon gevijld, gespoeld en opgevuld waarna het gat dicht gemaakt wordt. Zenuw is al weg dus je voelt er niets van.
zo, 03/05/2023 - 21:22 Permalink
digna1974

bedankt voor je reacties. nu is het verder ff afwachten,mochten de 2 tanden eruit moeten, zal ik een noodprothese moeten laten maken voor de onderkaak.
en ga dan meteen een telescoopprothese laten maken ipv in oktober wat eerder gepland stond.
een gewone prothese in de onderkaak zie ik niet zitten, wil een vaste constructie,de bedoeling is dan als er nog meer tanden eruit moeten, dat er dan implantaten komen per keer, tot uiteindelijk alles eruit is.de telescoop prothese is ook geschikt voor implantaten, een mooie oplossing zo
do, 03/09/2023 - 23:02 Permalink
digna1974

Ik heb eigenlijk nog een vraag.hoe kan het als de zenuw uit beide tanden is gehaald.dat ik dan toch last had gisteren toen ze de wkb wílde gaan doen.
En wat doet zo.n medicament eigenlijk wat ik nu in de tanden heb.
Alvast bedankt
vr, 03/10/2023 - 12:11 Permalink
Tandarts_Richa…

Telescoop prothese is een uitneembare voorziening niet vast. Bij verandering zal meestal een nieuw telescoop prothese gemaakt moeten worden. Het is geen knopje die je aan en uit draait. Meestal moeten de klachten 7 dgn na definitieve behandeling over zijn. Medicament of rubber...er zijn verschillende afsluitingen. Doel is de kanaal te dichten.
vr, 03/10/2023 - 14:55 Permalink
digna1974

Ja klopt van telescoop prothese. ze hebben donderdag meerdere keren verdoving gegeven. Maar nog voelde ik het. Dus is er medicamenten ingedaan in de 2 tanden.en moet ik begin mei terugkomen. Om dan de behandeling af te maken. wat ik me dus afvroeg. wanneer zouden de tanden er alsnog uit moeten.als de volgende keer verdoving weer niet werkt.dat was me niet duidelijk
za, 03/11/2023 - 12:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Dan is een wortelkanaal behandeling gestart. Moet dan nog definitief afgemaakt worden. Wanneer en of tanden/ kiezen getrokken moeten worden hangt af v d definitieve behandel/ stappen plan. Vervelend als een verdoving niet werkt...gebeurt helaas soms. Dat betekent, indien het element behouden moet blijven, even de pijn/ongemak verdragen. Als de zenuw nog vitaal (leeft) is wordt dat bij een wkb verwijderd./..enkele seconden. Maar vaak rechtstreeks in dit uitzonderlijk geval in de zenuw kanaal verdoven.... weinig ongemak.
zo, 03/12/2023 - 08:52 Permalink