Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Ontstoken hechtingen? | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Ontstoken hechtingen?
GalaxyXL
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 04/05/2015 - 19:54
door GalaxyXL zo, 04/05/2015 - 20:07
#1

Afgelopen dinsdag is mijn 1-na-laatste kies onderin verwijderd door de kaakchirurg. Een week daarvoor was hij gevuld door de tandarts, maar bleef klachten houden.

Volgens de kaakchirurg zat er een ontsteking tussen de wortels van deze kies.
De wond is schoongespoeld en heb oplosbare hechtingen gekregen + een recept voor 3x daags 600mg ibuprofen bruis, gedurende 3 dagen.
Eergisteren kreeg ik enorme pijn aan de kies voor de kies die is getrokken. gisteren was de pijn ook na de ibuprofen bijna ondraaglijk.
Extra ibuprofen van de spoedapotheek gehaald en moet daarbij nog 4x pd 1000mg paracetamol nemen.
Dit alles op (telefonisch) advies van een kaakchirutg die op dat moment dienst had.
Ook verwees hij me door naar de tandarts (zo nodig)

Nu zie ik gisteravond dat de hechting die voor de gevoelige kies zit, opgezwollen en rood is. De hechting zit daar best strak volgens mij.
Ook lijkt het tandvlees daar wat gescheurd / nog open te staan. Ik zie verder geen gat oid.
Vandaag zit er vlak boven de knoop van de hechting een soort blaasje. Als ik hier aan zit met een schone vinger, voel ik hetzelfde kloppende gevoel weer aan mijn kies als eerder deze dagen en prik het enorm.

Uiteraard zijn we weekend en Pasen, dus vanaf dinsdag is mijn tandarts weer te bereiken. Moet ik met deze mogelijke ontsteking naar een dienstdoende tandarts gaan, of zou het nog 1,5 dag kunnen wachten?
Ik spoel mijn mond 4x daags met een zoutoplossing...

gr Galaxy