ontsteking na verstandskiesextractie, en een zwelling

Author:
Hilco
Posted:
za, 01/15/2011 - 07:29
Hallo,

Maandag mijn verstandskies (48) laten trekken. Ging prima. Brufen 600 meegekregen. Mijn gezicht zwol de dagen erna (inclusief hals), zodat de huisarts ervan schrok. Ik heb overlegd met de kaakchirurg, maar die vond het normaal. Vrijdag weer gebeld, en moest langskomen. En jawel: ze zeggen dat ik tot de 5% behoor die een flinke ontsteking krijgt. Ik heb een monoinject meegekregen; 1 maal daags na het avondeten spoelen. Ik gebruik lauwwarm water met een beetje zout. En dan 3 maal zo'n spuit erin. Pijnlijk, dus het moet wel goed zijn ;-)

Volgens de chirurg duurt het een week voordat er eerste tekenen van verbetering optreden. Herkennen jullie dit?

Maar ik heb ook een flinke zwelling onderaan mijn wang/op de kaaklijn. De chirurg vond dat normaal. Hij zegt dat daar geen wondvocht inzit, maar gewoon vocht. Maar als ik mijn hand op mijn kaak leg en die masseer, dan voel ik het wondvocht mijn mond instromen. Niet continu, maar dat kan ik ieder uur wel doen. Moet ik dat doen, of juist niet?

Daarnaast vertelde hij me dat ik geen Brufen 600 mocht blijven gebruiken, omdat het slecht zou zijn voor mijn maag. Maar de paracetamol/codeinefosfaat 500/20 deed helemaal niets bij me. Wat denken jullie daarvan?

Ik behoor tot geen enkele risicogroep (man/30/gezond/niet-roken/matig drinken).

En een laatste vraag: mag ik 's avonds een wijntje/biertje drinken, nu de wond nog ontstoken is? Of is het beter van niet?