onderprothese

Author:
roosjedebloem
Posted:
zo, 11/09/2003 - 20:39
Ik hen twee weken geleden mijn ondertanden laten trekken en nu dus een prothese ( boven had ik al ) eerste week alleen pijn en dagelijks terug zit nu beter maar weer te los ! Kan er niet mee eten en mijn onderkaak is zo "vol" OOk om te zien, gil ik te vroeg en trekt dit nog bij??
ArrowGirl

Hoi Roosje,

Had je deze "problemen" niet bij je bovenprothese dan? Ik heb sinds 12 september een bovenprothese en heb vanaf de eerste dag ook een vol gevoel (en zag er ook voller uit),maar dat is nu echt zo goed als weg). Alles is behoorlijk geslonken (en daardoor moet ik dus zowat 80 x per dag slikken en m'n gebit weer goed doen voordat m'n boventanden op m'n ondertanden hangen... bij wijze van dan :razz: )maar ik ben tot op heden nog niet terug geweest naar de tandarts om er iets aan te laten doen.
Vroeger liep men 3 maanden zonder tanden en kreeg men dan pas een prothese,dus ik had zoiets van ik wacht maar ff af tot ik die 3 maanden gepasseerd ben en ga dan eens naar de tandarts.
Maar door behoorlijke kiespijn moet ik nu dinsdag al (hoop dat ze niet al te veel ingrijpende dingen moet doen) en dan vraag ik ook gelijk maar ff wat zij er van vind.
Ik kan nu nog steeds niet echt geweldig goed ergens een hap van nemen (doordat het zo los zit) en dat is dus ff lastig,maar dat komt volgens mij allemaal wel goed (ff geduld hebben).
Veel suc6 & hopelijk ben je snel van je "probleempjes" af!

Groetjes Natascha
zo, 11/09/2003 - 21:44 Permalink
roosjedebloem

He he , blij te horen dat het dus niet abnormaal is , boven had ik na het trekken ook een andere mond ja , mn hele bovenlip werd smaller nu drie jaar later mijn ondergebit geplaatst is ben ik van een boven beet naar een onderbeet gegaan ( eerst bovenkaak wat naar voren nu onderkaak)hoe blij ik ook ben dat ik van de kiespijn af ben, ik ben ook heel ijdel.(schaam) Laat je me nog even weten wat je tandarts er van zegt??Gr. Joke
ma, 11/10/2003 - 08:14 Permalink
ArrowGirl

Klinkt heel bekend (tja,ben zelf ook ijdel... :grin: ). Vond het dus ook verschrikkelijk toen m'n tanden zo slecht begonnen te worden,en was superblij toen ik in september dus m'n bovenprothese kreeg.
Nou ja,superblij... van de ene kant wel,ik was van m'n slechte tanden af. Maar aan de andere kant vond ik het verschrikkelijk,31 jaar en nu al een prothese :sad:
Maar ik heb me vanaf het moment dat ik de afspraak had staan voor de behandeling me wel gerealiseerd dat het wel even de tijd nodig zou hebben om er aan te wennen en dat het niet gelijk goed zou gaan.
Vooral ook omdat ik veel verhalen had gehoord over hoe men het vroeger deed als iemand een prothese kreeg (3 maanden zonder tanden lopen).
Maar morgen "mag" ik dus naar de tandarts en dan vraag ik even wat zij er van vind.
Zo gauw ik de tijd heb laat ik wel horen hoe het is gegaan.
Groetjes Natascha
ma, 11/10/2003 - 09:36 Permalink
roosjedebloem

Ja zo"n folder , eerlijk is eerlijk er staat niet echt in wat je te wachten staat!! Bij de een zit het gelijk goed en de ander heeft gewoon meer tijd nodig en meer problemen . In de folder staat niet dat je maanden met een andere kaak (mond) loopt of dat je de eerste weken niet kan eten ! Daarom is zo"n site als dit waar je ook andere mensen kunt spreken zo fijn. Want eerlijk is eerlijk echt trots ben je nooit op je "kunstgebit" , wat zou ik graag mijn eigen tanden hebben gehouden , ondanks mijn angst voor de tandarts !gr. Joke.
ma, 11/10/2003 - 10:58 Permalink