nog geen pijn toch wkb beter dan al wel pijn en dan wkb?

Author:
katapult
Posted:
wo, 10/08/2003 - 11:16
een vraag:
ik moet een wkb, omdat er een mega-gat zit. Kies rechtsboven. Nu heb ik nog niet veel pijn, alleen een beetje bij warm en koud. Nu wil de tandarts 't nog niet doen, omdat ik nogal gestressed ben en ze eerst wil dat ik wat relaxter wordt bij de tandarts - = angsttandarts cbt.
Maar.....gaat die behandeling niet meer pijn doen als ik uiteindelijk een ontsteking o.i.d. krijg aan die kies...
Of loopt dat zo'n vaart niet; gaat dat maanden goed?
Trixie

Ik persoonlijk zou het nu laten doen. Weet je ik heb zelf te lang gewacht en ben pas gegaan toen ik door de grond ging van de pijn ( heel weekend niet geslapen ). Aldaar hebben ze meteen de kies open geboord om de druk eraf te halen zo ontstoken was het.
Nu is het zo dat als de zenuw ontstoken is dan helpt verdoven niet 100%, een ontsteking is namelijk niet helemaal te verdoven. Ik heb dus hier en daar wel even een pijntje gehad. Bij jou hoeft het nog niet ontstoken te zijn en als dat het al wel is zal het nog niet erg zijn, dus dan voel je niets van de behandeling en dat lijkt mij prettiger, maar je moet het zelf weten maar neem van me aan; een hevige zenuw ontsteking wil je niet mee maken dat doet echt mega veel PIJN! dus nogmaals gaan, het valt op zich reuze mee hoor.
do, 10/09/2003 - 16:01 Permalink
shirley

hoi,

Ik heb te lang doorgelopen en dat heb ik geweten ook. Ben nu geholpen onder narcose maar moet nog wel terug. Zit nu een medicijn in mijn kies en het laatste stukje zenuw moet nog afsterven. De hevige pijnen die daar aan vooraf zijn gegaan hadden miscchien wel voorkomen kunnen worden als ik er eerder iets aan had laten doen.
vr, 10/31/2003 - 14:36 Permalink
katapult

nou...

ik ben donderdag geweest om de wkb te doen.
had 't hele weekend al pijn gehad en woensdag had ik echt onwijze pijn met eten en drinken - vooral warm
Donderdagochtend gebeld......moest maar komen om half 11.

ik leef nog zullen we maar zeggen.

ben wel blij dat de pijn weg is, maar......
ik vond 't maar nix!
ik was echt boos zeg :sad:

donderdag de rest....
en dan nog 3 gaatjes.... bleeh

maar....het gaat wel steeds ietsie beter bij de tandarts. Ik heb hoop op relaxtere tijden.


soms denk ik 'ik ga niet meer hoor'
maar dat schiet niet op! I know!
ma, 11/03/2003 - 11:29 Permalink
Sonja

Ik moet morgen een wkb! Ik heb nog geen pijn, alleen een beetje gevoelig met koud/warm, maar verder totaal geen last. Iedereen vraagt me ook waarom ik dan een wkb moet hebben. Maar volgens mijn tandarts gaat het gat in mijn kies als ik er niets aan laat doen op den duur wel problemen geven. En dan als je de problemen hebt ben je verder van huis omdat het pijnlijk is. Nu krijg ik een verdoving en omdat er nog niets ontstoken is ga ik niets voelen! (hoop ik hihi) Morgen is het zover! Ik zal wel laten weten hoe het bij mij gegaan is!
di, 11/04/2003 - 18:44 Permalink
katapult

hoe is het gegaan sonja?

Ik ben vandaag weer geweest om de wkb af te maken. Deze x was minder plezierig dan de vorige. Ik voelde nu pijn toen ze ging spoelen - vorige week was de zenuw eruit gehaald - en als ze met die vijltjes bezig was. Dus moest ik alsnog een verdoving. En dat vind ik zo verrot. Balen dus!
maar ja....ik ben nu weer thuis, levend en al. maar nu is het nog niet af. het was nog niet rustig genoeg om het definitief te gaan vullen. Daar baal ik ook van zeg.
Hoe vaak/ hoe lang kan zoiets duren?

Kan het zijn dat de volgende x opnieuw blijkt dat het nog niet goed is om definitief te vullen? is over 4 weken.
Laat ik er het beste maar van hopen!
do, 11/06/2003 - 15:43 Permalink
Sonja

Sorry, had gisteren wel mijn verhaal hier en daar gepost, maar vergat het jou nog te vertellen!
Het is bij mij goed gegaan! De verdoving heb ik amper gevoeld (waar ik erg blij mee ben want ik ben ook heel bang voor naalden) en de behandeling zelf heb ik helemaal niet gevoeld. Ik heb wel een beetje last van napijn, vooral met eten eigenlijk als ik niet kauw voel ik het niet. Die napijn kan nog wel een paar dagen aanhouden! Gewoon voorzichtig eten dan maar! Hoewel dat wel heel vermoeiend is want je gaat heel raar/anders eten dan normaal ha ha!!!!

Het is me dus allemaal weer meegevallen!
do, 11/06/2003 - 18:11 Permalink