nieuwe brug nodig, maar eerst beugel?

Author:
sandermetdebrug
Posted:
do, 12/18/2003 - 17:52
Ik heb al bijna twintig jaar een brug van 6elementen omdat ik mijn twee voortanden kwijt ben na een val op mijn 13 jaar (ongeveer). Ik heb toen eerst 5 jaar zonder tanden rondgelopen en vervolgens is een brug geplaatst.
Volgens mijn tandarts is de brug langzamerhand aan vervanging toe omdat hij niet goed meer aansluit en er daardoor problemen kunnen ontstaan (caries etc). Ik ben tevreden over de brug maar de tandarts vindt de brug ook erg lelijk (ik niet).
Hij stelt voor om de brug te verwijderen, mij eerst een tijd met een beugel te laten lopen om weer ruimte voor twee voortanden te maken en dan een nieuwe brug te plaatsen van 6 elementen (maar dan dus een mooiere brug).
Is deze hele behandeling noodzakelijk? Waarom is het ineens nodig om de ruimte tussen mijn snijtanden weer te vergroten? Kan het echt erg mis gaan met de huidige brug. En wat gaat zon enorme behandeling me ongeveer kosten?
Kortom, een lange vraag, maar ik maak me echt behoorlijk zorgen over de kosten en ik verdenk de tandarts ervan vooral erg mooie dingen te willen maken, terwijl ik een functioneel gebit wil (immers, niemand valt mijn huidige brug op)
Help?
Sander