Niet verzekerd

Author:
Patrick1970
Posted:
di, 03/12/2002 - 17:05
Een jaar of 7-8 geleden werd ik doorverwezen om een verstandskies in het ziekenhuis te laten verwijderen. Dat heb ik laten versloffen, aangezien ik er ook geen last van had. Reeds een jaar geleden is echter een deel van de kies afgebroken. In eerste instantie voelde ik geen pijn. Nu echter wel en ik zag in de spiegel dat hij ook behoorlijk zwart was gewordne aan de kan waar hij is afgebroken. Twee vragen:
1.) wat zijn de kansen dat de kies er voor ook aangetast is?
2.) ik ben reeds meerdere jaren niet meer bij de tandarts geweest. In de tussentijd door wijziging van werkgever wel van verzekering veranderd (ik ben particulier verzekerd), maar daar niet voor mijn tanden verzekerd aangezien ik mij eerst nog moest laten saneren. Kunt u aangeven wat het ongeveer gaat kosten als ik de kies nu in het ziekenhuis laat trekken?

Bij voorbaat dank.

Patrick

Ps. hoe werkt een gebitssanering? M.a.w.: moet je alles zelf betalen als je niet ziekenfondsgerechtigd bent, maar in je particuliere verzekering geen tandartsverzekering hebt meegenomen?
de digitale tandarts

Ik kan je niet vertellen wat de kansen zijn dat de verstandskies, de kies daarvoor heeft aangetast. Mocht de verstandskies aangetast zijn door tandbederf, wat gezien uw verhaal waarschijnlijk is, dan is het verstandig deze spoedig te laten verwijderen, voordat de kies daarvoor ook aangetast wordt door tandbederf.
Er bestaat inderdaad een kans dat deze kies al aangetast is, daarom lijkt het mij ook verstandig om een tandarts te zoeken zodat je gebit gecontroleerd kan worden.

De kosten zijn waarschijnlijk afhankelijk van je eigen-risico op je particuliere verzekering. Ik ben niet helemaal op de hoogte van de tarieven van de kaakchirurg, maar ik denk dat je wel op 125 euro moet rekenen. Mocht je al andere medische kosten hebben gemaakt die hoger uitvielen dan je eigen-risico dan krijg je de kosten van de kaakchirurg volledig terug.

Als je jouw gebit wilt laten saneren, dus m.a.w. goed wilt laten controleren en de mogelijke problemen wilt laten behandelen, dan zal je als particulier verzekerde zonder aanvullende tandartsverzekering, alles zelf moeten betalen. Ziekenfondsverzekerden hebben wel recht op vergoeding van 1 controle, rontgenfoto's en extracties. Bij een uitgebreid plan is dit echter maar een klein deel van de totale kosten.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-17 16:59 ]
zo, 03/17/2002 - 16:56 Permalink