Niet eens met factuur frame

Author:
sofia-m
Posted:
wo, 10/03/2018 - 16:50
Vorig jaar heb ik tijdens een controle afspraak met mijn tandarts besproken dat ik graag een oplossing wilde voor tanden die ik mis.
De tandarts stelde voor een frame te maken voor de boven en onderkaak. Ik ging hiermee akkoord,n de veronderstelling dat het 800,- in totaal zou kosten.
Nadat de frames waren gemaakt bleek dat het 800,- PER kaak zou kosten en dus het dubbele kwijt zou zijn. Ik was het hier niet mee eens omdat de tandarts dit niet goed heeft gecommuniceerd. Ik heb ook geen begroting gekregen terwijl de tandarts beweert dat hij mij deze wel gegeven heeft.

Het frame zat in eerste instantie ook niet goed, na een aantal keer te zijn geweest bij de tandtechnieker werden de frames geplaatst in mijn mond.
Omdat 1600 euro een groot bedrag was in een keer heeft de tandartspraktijk een betalingsregeling met mij getroffen. Ik mocht in maandelijkse termijnen van 75 euro betalen door middel van een bankoverboeking naar hun rekening ipv aan Famed omdat ik bij Famed maximaal in drie termijnen kon betalen.

Nu zit het zo dat ik eigenlijk nog steeds niet tevreden ben met het onderframe, daarom heb ik besloten te stoppen met betalen. Dit frame draag ik al sinds het begin niet omdat het niet goed zit. Ook zit het mij niet lekker dat ik geen begroting heb gekregen en toch alles moet betalen. De maandelijkse termijn van 75,- per maand is erg veel geld voor mij wat ik moeilijk kan missen. De praktijk dreigt nu de nota over te dragen naar een deurwaarder en geeft aan dat ik een geprinte begroting zou hebben ontvangen en akkoord ben gegaan met de betalingsregeling door netjes elke maand het bedrag over te maken. Wat zijn mijn rechten en wat raden jullie mij aan?
vV

dat een frame niet lekker zit is op zich geen reden niet te betalen. Dat is het pas als het frame niet deugt. Dat u er niet mee overweg kan , hoeft niet per se een fout in het frame te zijn, het blijft een hulpmiddel. Dat is dus lastig te beoordelen. mbt de begroting: dat is een welles nietes verhaal, waarbij als de begroting in het systeem van de tandarts staat op die datum u vrees ik aan het korte eind trekt. Hetzelfde geldt mbt de totstandkoming van een betalingsregeling: wanneer wat er door u gedaan is overeenkomt met wat de tandarts genoteerd heeft is het niet waarschijnlijk dat hij niet besproken zou zijn, waarom is anders door u dat geld overgemaakt in termijnen.
De kwaliteit van het frame kunt u laten beoordelen middels een second opinion. En dan nog heeft de tandarts de verplichting tekortkomingen te corrigeren, en u moet hem daartoe de kans geven. De vaststelling op zich dat er iets niet klopt is dus geen reden niet te betalen, dat wordt het pas wanneer de tandarts zijn deel ervan niet nakomt. En tot die tijd is mijn advies dus wel de betalingsregeling na te komen.
Geen leuke mededelingen allemaal, maar dit is alleen uw kant van het verhaal, de andere ken ik niet, evenals het dossier wat er aan hangt. Beoordeling kan alleen op basis van alle informatie en inzage in dossier.
do, 10/04/2018 - 09:42 Permalink