Negen maanden na apexresectie last

Author:
IndieRock
Posted:
vr, 04/06/2012 - 11:45
Hey

Een paar jaar geleden kreeg ik enorm veel tandpijn. Mijn toenmalige tandarts heeft mijn tand (linker laterale snijtand) toen tot tweemaal toe ontzenuwd. Toen was de last even over. Aangezien ik niet meer zo tevreden was over die tandarts ben ik toen samen met mijn vriend naar zijn tandarts geweest, nu een goede 1,5 jaar geleden.

Deze merkte op dat ik met een serieuze ontsteking zat in datzelfde gebied. Ook de foto bevestigde dit. Hij raadde mij aan om een apexresectie te laten doen. Die heb ik dan vorige zomer(juli) laten uitvoeren. Op zich viel het wel nog mee, het lastigste vond ik dat ik niet in de zon mocht gaan liggen en niet mee kon op kamp met mijn leidingploeg :P

Na een weekje afzien ging het alweer beter. Maar dan plots staken de fistels weer de kop op, en die bleven daar ook... Ik heb het even laten begaan, maar er kwam geen verandering, ze bleven er maar dus het leek geen overblijfsel van de ingreep. Ik besloot dan maar weer naar de tandarts te gaan. Ik vond het namelijk ook best vreemd dat ik na die apex helemaal geen antibiotica moest nemen, of niet nog eens op controle moest bij de stomatoloog. Mijn tandarts bekeek het even, maar zei dat hij er geen foto meer van kon nemen. Hij zei dat er niets aan de hand was. Ik moest enkel twee keer per dag spoelen met een ontsmettingsmiddel, aangezien mijn litteken wel een beetje gezwollen stond op dat moment. Maar voor de rest leek het voor hem volledig ok. Ik was het hier niet volledig mee eens want ik had nog steeds hetzelfde gevoel als VOOR die apexingreep... Maar ik luisterde maar naar mijn tandarts en volgde zijn raad van spoelen op.

Nu eergisteren (ongeveer 9 maand na de ingreep) kreeg ik plots alweer een stekende pijn op die plaats. Ik was toen net uit een glazen flesje aan het drinken en stak het dan maar daar op. Maar de pijn bleef, ook gisteren nog. Zeker na het joggen, het werd een kloppende pijn, en mijn linkerwang voelde ook wat stijf aan. Toen ik in bed kroop was dit stijf gevoel zelfs al naar mijn onderkaak en een beetje naar mijn oog getrokken. Ik heb dan ook niet erg veel geslapen deze nacht.
Toen ik opstond voelde ik geen pijn meer, enkel nog dat dove, trekkerige gevoel in mijn wang, neus en naast mijn oog. De pijn is weg, behalve als ik lach of mijn gezicht vertrek.

Ik ga sowieso mijn tandarts nog eens raadplegen, want ik vind dit toch wel alles behalve normaal, zo na 9 maanden.

Heeft iemand dit nog al meegemaakt? Gaat het werkelijk over?
Ik ben zo bang voor een gezichtsverlamming, al weet ik dat ik niet het ergste mag denken...

IndieRock