napijn na 2 weken verwijderen verstandskies

Author:
yaco
Posted:
di, 08/05/2003 - 19:20
Na 2 weken nog veel pijn in kaakbeen, lijkt aan de buitenkant te zitten.

ik heb ook in mijn keel "mijn amandelen?" erg opgezwollen. is dit een bekende kwaal na het verwijderen verstandskies?

Al met al heb ik nog veel pijn en slik iedere dag pijnstillers om de dag door te komen.ik probeer het te beperken maar hoelang mag ik dit door blijven slikken dag na dag. ik gebruik ibuprofen 400. ik heb ook nog die 600 maar die zijn niet echt nodig, ik merk dat 400 afdoende is.

graag reacties. =0)
de digitale tandarts

Na twee tot drie weken zou de pijn over het algemeen grotendeels verdwenen moeten zijn.

Blijven er geen voedselresten in achter? Voedselresten kunnen de wondgenezing vertragen, regelmatig de wond uitspuiten met louw zout water kan helpen.

http://www.tandarts.nl/imagesforum/monoject.jpg

Een spuitje waarmee een extractiewond schoongehouden kan worden.

Overigens moet je eens zoeken op vertandskies in dit forum..genoeg lotgenoten!

Met vriendelijke groet.
di, 08/05/2003 - 19:44 Permalink
Angsthaasje

Hoi Yaco,

Ik zit met hetzelfde probleem. Vrijdag zijn bij mij 2 wortels verwijderd en 1 verstandskies. De behandeling zelf viel mee omdat het onder narcose is gebeurd. Helaas sta ik nu soms op mijn kop van de pijn. Het is nu bijna een week en de ergste pijn zou over moeten zijn. Ik slik nu brufen 600 3x per dag maar dat is niet voldoende. Daarom slik ik tussendoor maar brufen 400. Ik weet niet of dat mag maar het helpt wel een beetje. Ik ben gisteren terug geweest bij de kaakchirurg en die heeft mij een spuitje gegeven om de wond schoon te houden zoals de digitale tandarts omschrijft. Het helpt wel want vandaag heb ik eindelijk het gevoel dat het iets minder wordt.
Wat betreft de amandelen, ik heb ook last met het slikken gehad in het begin. Net of de keel dicht zat. Dat is nu iets minder maar het is er nog wel. Ik denk dat dat komt omdat het achter in de mond opgezwollen is.

Kun jij goed eten? Bij mij gaat dat nog niet echt goed.

Kop op, het gaat over. Ik hou de moed erin. Jij ook he!

Groet
Angsthaasje
do, 08/07/2003 - 09:37 Permalink
yaco

Ik heb inderdaad een monoject meegekregen van de kaak chirurg. Deze werkt goed. ik spoel er mee na de maaltijden tot er geen vuiligheid uitkomt. de wond is keurig genezen, hechtingen zijn weg.

Het probleem dat blijft: Mijn rechterlymfklier blijft opgezet, iets rechts in mijn onderkaak. (het voelt aan als het bot) doet zeer en mijn rechter amandel is pijnlijk gezwollen.

ik heb overigens alle berichten uitgespit over verstandkiezen. maar kwam dit specifieke probleem nog niet tegen. maar dat er veel napijn is dat is wel duidelijk.

Ik hoop dat je pijn snel minder wordt angsthaasje. Dat slikken heb ik de eerste keer met de andere verstandskies links onder gehad. die operatie heb ik als veel zwaarder ervaren omdat ik toen mijn mond niet meer open kreeg en ik echt helemaal blauw was.

Deze keer vond ik het meevallen maar wel erg vervelend dat ik flinke napijn blijf houden door bovenstaande.
do, 08/07/2003 - 17:30 Permalink
Angsthaasje

Hoi Yaco,

Vreemd dat je lymfeklier opgezet blijft en het bot pijnlijk blijft. Heb je dat gezegd tegen je kaakchirurg? Wat zei hij daarvan?
Ik zou niet weten wat het zou kunnen zijn. Zelf heel veel over verstandskiezen gelezen voordat ik ze liet verwijderen maar ook nooit iets over gelezen. Ik hoop voor je dat dat snel minder wordt.

Bij mij wordt de pijn steeds minder. Ben ik echt heel blij om. Nog onder de pijnstillers maar dat zal binnenkort wel niet meer nodig zijn. Het slikken doet ook niet zeer meer. Nu nog beter eten maar dat komt ook wel.
Als ik geweten had dat er zoveel napijn aan vast zat had ik het waarschijnlijk nog even uitgesteld. Maar goed dat ik dat niet wist.

Groet,
Angsthaasje
vr, 08/08/2003 - 18:33 Permalink
yaco

wel, ik kan melden. dat ik sinds gisteren zonder pijnstillers kan. toch wel een dag of 18 nabezwaren gekend. mijn lymfklier is niet meer pijnlijk en mijn keel lijkt ook hersteld. ik las angsthaasje dat je het had willen uitstellen.maar wees aan de andere kant blij dat het achter de rug is.
het was mijn laatste verstandskies. dus hier blijf ik van bevrijd voortaan. =0)
zo, 08/10/2003 - 13:16 Permalink
Angsthaasje

Yaco,

Tof dat het nu zo goed met je gaat! Gelukkig is die keelpijn ook over en hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. 18 dagen is toch wel lang genoeg pijn, niet!

Ben ook wel blij dat ik het niet uitgesteld heb. Achteraf wel blij om.
De pijn is vandaag een beetje erger maar herstel gaat met vallen en opstaan (hoop ik!). Ik slik nu 3 keer 600 mg brufen en hoef die 2 keer 400 mg er niet meer extra bij.

Groet,
Jolanda
zo, 08/10/2003 - 19:43 Permalink