Napijn of ?

Author:
Gerwin
Posted:
zo, 03/03/2002 - 12:31
Ik ben af gelopen donderdag bij de tandarts geweest. Ik had zo'n last van mijn (verstand) kies. Rechtsonder komt nu een verstandkies door. Doordat rechtsboven ook een verstandskies zat, ging dat dus irriteren bij de rechtsonder verstandkies. Nu is inmiddels rechtsonder er ook uit gegaan afgelopen donderdag. Maar nu heb ik nog steeds last van het probleem dat ik had. De pijn rechtsonder. Wat kan en moet ik daar aan doen? Of gaat dat vanzelf eerdaags over? Ik neem toch aan dat de tandarts daar wel rekening mee heeft gehouden?

Dit is echt een super site. Afgelopen donderdag was mijn eerste keer dat ik zo'n ingreep had. En was best wel angstig. Na hier wat gelezen te hebben heeft dat veel geholpen. GA ZO DOOR !
de digitale tandarts

Beste Gerwin,

klachten na het verwijderen van een verstandskies zijn niet ongebruikelijk.
Zeker wanneer het een exemplaar betreft dat reeds ernstig ontstoken was op het moment dat deze eruit werd gehaald.
Met name na het verwijderen van verstandskiezen in de onderkaak gaan er gemakkelijk etensrestjes en dergelijke in het extractiewondje zitten.

Belangrijkste is dus om het achterin de mond goed schoon te houden, eventueel extra (uit-) spoelen met daarvoor geschikt spoelmiddel (vraag je tandarts hiernaar).
Laat bij twijfel eventueel de tandarts de wondgenezing controleren.

Beterschap,

De Digitale Tandarts.
wo, 03/06/2002 - 15:12 Permalink