Na flapoperatie toch weer ontstoken pocket: help!

Author:
Somsradeloos
Posted:
di, 08/16/2022 - 14:26
Beste forumleden / experts,

<li>Helaas is er paradontitus bij mij vastgesteld. Ik ben begin 40.
De initiële behandeling, het diep reinigen onder verdoving heeft beperkt resultaat opgeleverd. Nu ben ik 3 maanden gestopt met roken, drink bijna geen alcohol en ben strikt in een goede mondverzorging. Het tandvlees bij mijn voortanden onderkaak is verminderd en de ruimte tussen bovenvoortanden een flinke spleet. Ook migreren de beide voortanden. Tot op heden is dit nog niet gestopt.


</li><li>Ik had diepe pockets bij beide achterste kiezen bovenkaak.
Één daarvan,. de pocket bij de achterste kies rechts, bleek te diep en door de vorm van het tandvlees, niet goed te reinigen waardoor een flapoperatie nodig was.
Die is nu bijna 6 weken geleden uitgevoerd.
Na een week mochten de hechtingen eruit en moest ik met een zachte tandenborstel poetsen. Ik hoefde niet meer te spoelen met Perio Aid 0,12 % en moest de plek voorzichtig poetsen met zachte tandenborstel die je in de Perio Aid doopt. Daarna mocht ik weer de reguliere mondhygiëne hervatten. Het duurde naar mijn idee lang (een paar weken) voordat mijn tandvlees goed aan de kies gehecht was en de wond was dus best lang open. In de eerste weken na de operatie voelde ik geen pijn langs de kies bij het poetsen.

</li><li>Sinds 2 weken is de kies aan de voorkant erg pijnlijk. Het ontstoken gevoel langs de rand van het tandvlees is weer helemaal terug
Daarom belde ik de kliniek.
Nu blijkt dat ik 3 weken na de operatie een afspraak had moeten hebben bij de mondhygiëniste om de boel schoon te maken.
Die hebben zij niet ingepland. Dit lijkt mij protocol bij deze behandeling en hoogst noodzakelijk aangezien ik zelf heb ervaren dat ik het tandvlees niet goed kon reinigen voor enkele weken.
Over 2 dagen heb ik nu een afspraak.
Graag zou ik advies ontvangen wat ik nu kan verwachten
- Wat voor gevolgen heeft het overslaan van de reiniging na 3 weken vermoedelijk?
- Kan de pocket opnieuw onder het tandvlees worden schoongemaakt? Je kan na een flapoperatie toch niet nog dieper gaan reinigen? Wordt het niet alleen maar nog kwetsbaarder?
- Wat is redelijk om te vragen/eisen van de paradontoloog en kliniek?

Ik ben nu best wanhopig en verdrietig omdat ik geen verbetering ervaar en er nu ook nog zo'n fout is gemaakt, lijken mijn vooruitzichten nog somberder.
Doel is: zodra het tandvlees gezond genoeg is een restauratief traject te starten van orthodontie, een implantaat + kroon en verschillende facings zodat mijn gebit weer enigszins 'normaal' eruit ziet.

</li>
Tandarts_Richa…

War goed dat het u lukt te stoppen met roken. Hoeven wij niet te dweilen met de kraan open.
Er hoeven geen gevolgen te zijn maar is voor iedere situatie anders.
Er kan weer een flap gedaan worden. Niet dieper maar beter... soms blijft er wat achter.
Het is redelijk een prognose te vragen aan de parodontoloog en een duidelijk uitleg.
Het is pas 6 weken geleden... het is geen knopje die omgedraaid wordt. Succes is v zoveel factoren afhankelijk en kan soms heel lang duren.Voor u kan het lijken datr er geen verbetering is m aar voor ons stap voor stap we;. Wacht de beoordeling v d parodontoloog af.
wo, 08/17/2022 - 00:37 Permalink