Mond kan steeds minder ver open na vullen van twee kiezen

Author:
RonaldB
Posted:
vr, 07/24/2009 - 01:50
Ruim een week gelden heb ik 2 vullingen laten vervangen, linksonder en linksboven (beide helemaal achterin). Boven en onder tegelijkertijd verdoofd.
Tijdens de behandeling waren er wat problemen met het vastzetten van zo'n groen lapje dat nieuwe tandartsen steeds vaker gebruiken. Hierbij is mogelijk te veel druk op de onderkaak uitgeoefend. Verder heb ik ook vrij lang met mijn mond wijd ver open gelegen.

Na de behandeling had ik meer last dan normaal van de verdoving (beurs gevoel achterin de mond). Na 4 dagen merkte ik dat ik mijn mond niet goed meer open kon krijgen en dit wordt met de dag erger. Momenteel maximaal zo'n 2 cm, wat het eten steeds moeilijker maakt.

Ik maak me erg zorgen dat er iets mis is met de kaak of kaakspieren. Het lijkt niet in het gewricht te zitten. Als ik mijn mond verder probeer open te doen, doet het pijn direct achter de achterste kiezen (met name bovenin).

Morgen ga ik terug naar de tandarts. Ik zou graag een advies willen hebben hoe dit heeft kunnen gebeuren (ik heb nog nooit last van mijn kaak gehad) en hoelang het duurt voordat dit weer beter wordt. Wat moet ik wel en wat moet ik vooral niet doen.

Alvast bedankt.
RonaldB

Ik ben bij de tandarts geweest en die zegt dat dit vaker voorkomt en dat het meestal vanzelf weg gaat. Ik vraag me nu nog meer af of dit inderdaad zo is en hoelang dit kan gaan duren.

De behandeling is nu 9 dagen geleden en ik kan mijn mond eigenlijk steeds minder ver open doen. Ik kan er achterin met veel moeite nog net een tandenborstel tussen krijgen.
Het doet ook meer pijn wanneer ik mijn mond wel verder probeer open doen. De pijn lijkt in het weefsel achter de bovenste laatse kies te zitten en trekt een beetje door de kaak naar voren.

Graag een advies van iemand die hier meer van weet of ervaring mee heeft.
vr, 07/24/2009 - 09:20 Permalink
jakkie11

Hallo

Ik ben 2 weken geleden naar de tandarts geweest, waarbij ik een gaatje had, die gelijk werdt gevuld daarvoor kreeg ik natuurlijk een verdoving.
Wand ik ben erg bang. Een dag later kon ik mijn mond niet verder openen als 2 cm, ik dacht dat gaat wel over, dus niet na een week heb ik toch maar even mijn tandarts gebeld, en moest ik even langs komen. en die zei sorry :-? de spuit is in je zenuwbaan gaan zitten, en dat veroorzaakt een blauwe plek. Ow oke en nu.... ze zei dat ik naar de fisio moest gaan en dat het wel eens 3 tot 4 maanden kan gaan duren.
Heel vervelend dus, ik ben naar de Fisio geweest, en dat is dus echt niet zo leuk, terug huilend op de fiets, dus dan weten jullie het wel, ik ben er heel de dag mee bezig, met oefeningen met mijn kaak te doen, mijn mond openne doed heel pijn, maar als ik er even niet aan denk, verkramp die weer naar 2 cm. ik ben toch bang dat het niet goed komt :cry: ik hoop dat ik hier antwoord op krijgt, ik zie het even helemaal niet zitten.
Gr jakkie
do, 03/10/2011 - 16:03 Permalink

Mijn zoon heeft ook problemen en kan zijn mond bijna niet open doen (er kan nog geen patatje door) Hij is ruim een maand geleden 11 oktober geholpen bij de tandarts en daar is een verdovingsspuit niet goed gegaan. Hij is via Huisarts naar kaakchirurg verwezen, foto gemaakt en doorverwezen naar Gnatoloog met een wachttijd.. 16 januari kan hij daar terecht. Ondertussen is t proppen door een kiertje met eten en kan hij de binnenkant niet poetsen.

Nu zijn we toch even terug geweest bij de eigen tandarts en deze zegt dat het toch zeer waarschijnlijk een bloeduitstorting is omdat een adertje geraakt zou zijn met prikken van de verdoving.. (Na het prikken kon hij ook even zijn oog niet open doen). Genezing zou vooral tijd nodig hebben... En ondertussen Ibuprofen bruis gebruike.. Gnatoloog zegt ze heeft weinig zin, is duur en krijgt hij slechts oefeningen mee om te doen..

Ik ben er niet geheel gerust op, Omdat het al bijna 6 weken is en een bloeduitstorting dan toch al minder zou moeten worden... Ik twijfel of we nu er voor moeten gaan om de afspraak met (een andere) Gnatoloog te maken in december of inderdaad af te wachten... en ... wat zou uberhaubt een Gnatoloog hiermee kunnen... als de kaak niet open gaat. De spier aan die kant voelde ook erg stug en hard zij de kaakchirurg. En ook zijn oor is pijnlijk. Maar geen koorts.
Ondertussen maar een afspraak voor volgende week nogmaals bij eigen tandarts te komen.....
Ik ben er niet zo gerust op.
wo, 11/22/2017 - 18:20 Permalink
Tandarts_Richa…

U heeft de vragen hierboven gelezen. Dit gebeurt helaas vaker. Indien u geen maagklachten heeft en geen bloedverdunners gebruikt (contra-indicatie voor Ibuprofen) dan Ibuprofen 60 bruis 3x daags, om de spieren te ontlasten, pijn verzachten. Geen grote mondopening. Niet nagelbijten etc. Daarbij oefeningen (uitleg door tandarts, Gnatholoog of orofaciale fysio) om de kaak langzaam weer naar normale opening te krijgen. Dit moet langzaam om de speren niet extra te belasten. Eventueel begeleid door een Orofaciale fysiotherapeut ( gespecialiseerd in kaakgewricht aandoeningen). Mondopening vaak pijnlijk maar heeft tijd nodig om tot rust te komen. Het komt weer goed.
zo, 12/26/2021 - 21:39 Permalink