Mogelijk botprobleem? Ik zoek een kaakchirurg.

Author:
Ernest
Posted:
di, 10/01/2002 - 16:05
Na een apexresectie aan een brugdragende kies (r.bovenkaak)14 jaar terug moest ik 3 keer opnieuw naar de kaakchirurg wegens zwelling en/of fistel daar. Een half jaar terug is de brug weggehaald en het element getrokken.
Nu heb ik daar alweer een fistel en een flauwe pijn in die gezichtshelft. De plek waar het element zat is donkergrijs. Een erachter gelegen kies doet flink pijn als ik ermee bijt. De tandarts kan ook niets vinden: op de foto zijn alleen maar wat brokjes amalgaam te zien die resteren na de ingrepen van de kaakchirurg, verder niets.

Na zoeken op internet bleek me dat bacterien vaak holten in het sponsachtige kaakbeen veroorzaken die niet te zien zijn op een foto. Volgens sommige kaakchirurgen in de VS (zoals dr. Shankland) veroorzaken die holten verminderde bloedcirculatie en daardoor botnecrose, toxinenophoping en risico's voor nabij gelegen kieswortels. Ook zien zij die holten als mogelijk ziekmakend voor de rest van het lichaam. Zij sporen holten op met een bot-sonar zoals de "Cavitat" (een echte sonar) en verwijderen chirurgisch het dode botweefsel.

Zijn er dichterbij ook kaakchirurgen die relatief zwaar tillen aan botnecrose en het als mogelijke oorzaak van ellende zien? Ik zou hem/haar graag consulteren!
de digitale tandarts

Ik betwijfel of het wetenschappelijk verantwoord/ evidence based is, maar binnen de biologische tandheelkunde is dit een bekender fenomeen.

Sommige biologische tandartsen, boren/krabben het bot schoon, als de tand/kies een ontsteking aan de wortelpunt had. Dit om te voorkomen dat er holtes met bind-/ontstekingsweefsel achterblijven.

Mogelijk dat je meer informatie kan vinden bij http://www.nvbt.nl
za, 12/14/2002 - 17:57 Permalink