Maandag boventantjes laten trekken (12 die ik nog heb)

Author:
Marjannie
Posted:
do, 09/25/2008 - 17:47
hallo iedereen,

ik ben op het forum geraakt.

Hier men vraagje, maandag laat ik men bovenste tandjes trekken door een kaakchirurg die nadien ook na ongeveer drie maand men inplantaatjes gaat steken... Nu hebben ze mij iets voorgeschreven Zitormax 500mg, maar hier in BELGIE is dat alleen nog maar verkrijgbaar in pilletjes, wat ik dus niet binnekijk ik kokhals daar tegen, dat is ook heel de mizerie, pilletjes nemen en een tandarts met vanalles in men mond en ook het kokhals effect :( ik word daar zo slecht gezind en treurig van...

Wat gebeurt er nu dat ik die pilletjes niet neem, 't zou preventief zijn...

ik voel mij echt :smt010

hopelijk antwoorden jullie snel?

groetjes
Marjan xxx
rixt

Het lijkt me interessant eens te gaan bekijken wat hier nu eigenlijk gebeurt. Volgens mij is dat het volgende:

Marjannie stelt de vraag of het noodzakelijk is dat ze de tabletten zitormax 500 mg die ze voorgeschreven heeft gekregen i.v.m. het trekken van haar tanden ook daadwerkelijk inneemt. Haar vraag komt voort uit het feit dat ze erg veel moeite heeft met het slikken van pillen, net zoals ze moeite heeft met andere dingen in haar mond.
Dit lijkt me een hele redelijke vraag. De ene persoon is wat makkelijker met het doorslikken van van alles dan de andere en sommigen hebben daar extreem veel moeite mee.

Als eerste reageert iemand die geen antwoord weet op de vraag, maar wel een advies geeft (pillen innemen met pap of drinken).

Vervolgens gaat Marjannie niet in op dat advies, mogelijk heeft ze dat al lang uitgeprobeerd. Wel begint ze weer over de werking van zitormax. Terecht, want wat ze eigenlijk wil weten is of het noodzakelijk is deze medicatie te nemen.

Dan komt er iemand met weer een advies: vermalen. En verder met het woordje "DOEN!!!!!" Ik weet niet of het Marjannie duidelijk is waar dit woordje op slaat, mij in ieder geval niet. Slaat het op dat het heel belangrijk is dat deze medicatie ingenomen wordt voordat tanden getrokken worden of slaat het op dat Marjannie niet zo moeilijk moet doen over het innemen van die medicatie?

Marjannie heeft waarschijnlijk zelf al lang aan de mogelijkheid van vermalen gedacht, maar ze heeft al eerder gehoord dat deze pilletjes niet te vermalen zouden zijn. Ze keert wederom terug naar het spoor van haar eigenlijke vraag, door nu te vragen of ze ook clamoxyl, wat ze nog in huis heeft en voor haar goed is in te nemen, kan gebruiken als alternatief voor zitormax.

Wederom wordt niet op haar eigenlijike vraag ingegaan.
Wel wordt er nog eens verondersteld dat ze interessant zou doen, worden pillen (die hard zijn) vergeleken met macarori (wat zacht, warm, kauwbaar en vervormbaar is).

En nog steeds heeft Marjannie geen antwoord op haar vraag gekregen.....

Ik denk dat als iemand haar had kunnen vertellen waarom het belangrijk zou zijn dat ze deze medicatie inneemt, ze open zou staan voor al de gegeven adviezen.
"Ga door de knieen", sluit aan bij waar iemand staat.

Nou, als mijn analyse of manier van denken niet klopt hoor ik het wel.
ma, 09/29/2008 - 22:05 Permalink
robinson

Doen slaat op beiden.
Vermalen en innemen.
Waarom hier de vraag stellen en niet bij de behandelend arts, lijkt mij toch de aangewezen persoon
Heeft ze die al gesteld en geen, in haar ogen bevredigend, antwoord gekregen?
Deze pseudo-psychologische analyse van Rixt kan ik niet volgen.
Voor de behandeling is het gewoon noodzakelijk dat de pillen ingenomen worden, klaar.
Als mijn zoontje van 5 pilletjes vermalen in de vanille zonder iets te merken op eet, kan een volwassen persoon dat ook.
BTW,
Neem aan dat ze ook gevraagd hoe die implantaten geplaatst worden en later afgedrukt worden met haar kokhals neiging??
ma, 09/29/2008 - 22:13 Permalink
Newtan

Je hebt gelijk, Rixt.

De vraag was: wat gebeurt er als ik ze niet inneem. Eigenlijk denk ik: niks!
Want uit onderzoek blijkt dat drie maanden na het trekken van de laatste tanden de kaak vrij is van bacteriën die het resultaat van het implanteren kan verpesten. Ook zonder AB.

Ik vermoed dat er aan de onderkant geen tanden meer zitten. En als ze er nog wel zitten, dan kunnen de bacteriën die daar zitten nog steeds kwaad doen als het om parodontitis gaat. Antibioticum of niet, na drie maanden hebben die bacillen weer praatjes voor tien.

Dus ik wil ook wel eens weten waar die pillen nou echt voor dienen?
ma, 09/29/2008 - 23:07 Permalink