Lucht in de Wangen na behandeling beugel

Author:
BF
Posted:
ma, 11/06/2023 - 22:45
Wij hebben iets heel vervelends meegemaakt bij mijn tandarts en ik hoop dat iemand dit herkent en mij daar meer informatie over kan geven. Onze dochter (13) kreeg een nieuweslot voor de beugel.
Hierbij werd het ijzerdraad met een slijpgereedschap ingekort. Na deze behandeling werden haar tanden en slotjes schoon geblazen met lucht waardoor er via haar tandholtes/vlees lucht in haar rechterwang terecht kwam. Nu is deze flink opgezwollen en heeft ze erg last van.

Ze raakte natuurlijk helemaal in paniek en wist niet wat er gebeurde. Het bleek dat de lucht in haar wang terecht is gekomen. Onze dochter moest gelijk aan de antibiotica en het zou vanzelf over gaan. Maar nu zij wij erg bang geworden en vragen ons af of er een fout is gemaakt en of dit nog eens kan gebeuren. Heeft iemand iets dergelijks meegemaakt en heeft advies voor ons?

Alvast Bedankt.
Tandarts_Richa…

Hoe dan????> Ben 41 jaar tandarts maar heb dat zelf nog nooit meegemaakt. Complicaties kunnen altijd optreden. Kan mij voorstellen dat lucht via een wond de wang ingeblazen wordt. Dat zou vanzelf over moeten gaan als de lucht ontsnapt. Gaat het niet over, wordt het erger, neem dan contact met uw tandarts op. Die weet wat er gebeurd is en hoe verder te handelen. Ik neem aan dat zij een controle afspraak heeft.
di, 11/07/2023 - 00:58 Permalink