Kunstgebit eruit halen tijdens slapen

Author:
tandje54
Posted:
zo, 12/25/2022 - 18:41
Goedendag

Ik heb sinds nu bijna 2 weken een noodprothese bovengebit, en kan volgens de protheticus nu wel tijdens het slapen dat bovengebit uit laten.

Alleen weet ik dat het gebied waar de tanden en kiezen getrokken zijn nog week aanvoelen, en denk dat er nog ergens hechtingen in aanwezig zijn.

Nu durf ik dit nog niet aan daar ik bang ben dat ik met mijn nog eigen ondergebit of tong tijdens het slapen iets lostrek of beschadig.

Ook vertelde de protheticus dat als het gebit 's nachts uit laat dat ik niet vreemd op moet kijken dat het de volgende dag er moeilijker in kan gaan.

Zijn mijn zorgen gegrond?
tandje54

Dank u voor de reactie.

Wat ik nu wel met regelmaat doe, is zo gauw ik het gebit niet nodig heb om te eten haal ik het eruit en doe dit in het meegeleverde bakje.
Dit had ik ergens gelezen op een website om te doen als ik niet in staat ben om het er 's nachts uit te laten.

Ik heb slaapapneu en gebruik daarvoor een cpap met neusmasker, ook weer zoiets, zal wat lastiger worden zei de protheticus daar de bovenlip invalt als het gebit eruit is en wellicht het masker niet goed aansluit, moet het nog uitproberen.

Maar zo gauw de weke delen harder zijn probeer ik het er wel 's nachts uit te laten.

Dat bovengenoemde is dacht ik wel een goede oplossing op dit moment dacht ik.
ma, 12/26/2022 - 13:18 Permalink
tandje54

Inmiddels heb ik nu afgelopen nacht voor het eerst zonder gebit geslapen, was goed te doen met het neusmasker.
Moet zeggen dat het wel als een verademing aanvoelde, even niet dat onbekende voorwerp in mijn mond, moet er nog erg aan wennen.

Wel merkte ik dat ik al snel met mijn tong op onderzoek, ging over dat getrokken gedeelte en merkte iets hards op dacht eerst een hechting maar na wat gerommel eraan liet het los en bleek het iets kleins hards te zijn en voor zover ik het kan beoordelen leek het op een stukje bot of restant van de getrokken kies op die plaats.

Merkte ook dat ik bloed proefde en heb daarna mijn mond maar gespoeld en ben verder gaan slapen.

Ik begreep ook al op de info die ik had dat dit normaal is als er fragmentjes naar buiten komen.

Het getrokken gedeelte, vooral waar de tanden hebben gezeten lijken nog erg zacht aan te voelen, weet niet wanneer dit harder wordt.
za, 12/31/2022 - 21:19 Permalink