Kroon op opbouw

Author:
Steve Rijmen
Posted:
wo, 01/05/2011 - 15:22
Hallo

Het glazuur van één van mijn 2 voorste snijtanden bovenaan is heel erg dun geworden, waardoor ik volgens de tandarts best niet meer te lang zou wachten om er een kroon over te laten zetten.

Aangezien het glazuur erg dun is, en deze tand bovendien achteraan reeds verstevigd is door de tandarts omdat de tand anders was afgebroken, is er dus niet zoveel meer van deze tand over. De wortel en tandzenuw zijn echter nog heel gezond.

Vooraleer er een kroon geplaatst kan worden, zullen ze de tand dus wel eerst moeten opbouwen. Nu vroeg ik mij af: als er één of andere 'pin' in de tand(wortel) gestoken moet worden om de nodige opbouw te kunnen maken met voldoende stabiliteit, wordt dan niet de gezonde tandzenuw beschadigd? Dit zou ik namelijk toch wel erg jammer vinden, aangezien daar nog niks aan is! Mijn vraag is dus eigenlijk of ze die pin in de wortel kunnen steken, zonder de zenuw te beschadigen. Ik zou die zenuw daar immers niet graag kwijtspelen: ik weet namelijk dat een ontzenuwde wortel toch altijd veel zwakker en brozer is dan wanneer de zenuw er nog kan inblijven!

alvast dank voor het antwoord