Kroon afgebroken (inclusief geslepen tandje waar het omheen zat), wat te doen?

Author:
Pichachu83
Posted:
di, 02/19/2019 - 18:43
Goedenavond,

Ooit had ik een dode voortand. Deze is afgeslepen tot een puntje en hier is een porseleinen kroon overheen gezet. Deze heb ik ruim 15 jaar in mijn mond. 3,5 jaar terug heb ik een blokjesbeugel genomen om de kroon weer mooi gelijk tussen mijn andere tanden te krijgen. Dit is gelukt. Maar eigenlijk stapelen de problemen zich nu op.

- het draadje achter de boventanden laat los bij de kroon (omdat er een bolling achter zit). Al tig keer bij tandarts geweest om te laten plakken
- maar eergisteren zat de kroon een beetje los. Dus naar de tandarts. Deze is zeg maar los gewrikt, maar helaas is het puntje (mijn echte afgeslepen tand) ook meegekomen en zat vast in de kroon. Nu is het gelijmd op het stuk wat er nog zat (heel minuscuul) en daarachter dus weer de draad gelijmd.

Nu mijn volgende vraag: ik probeer positief te blijven, maar ben het eigenlijk niet. Ben er heel erg verdrietig van geweest dat het is afgebroken en het geen stevige basis meer heeft. Het is volgens mij nu afwachten totdat het weer afbreekt aan de bovenkant.

Wat zijn de opties om de voortand weer goed te krijgen zodat ik hierover geen zorgen heb. Moet er een schroef in mijn kaakbot en hieroverheen de kroon en dan weer een beugel om hem netjes ertussen te krijgen? Doet het pijn? De tand is dood.

Wat zijn eventuele andere opties? Ik verneem graag advies van iemand anders dan mijn eigen tandarts. Die het dus lijmt.

Vriendelijke groet,