Kloppende pijn na extractie kies en behandeling?

Author:
myxomatosekonijn
Posted:
di, 05/04/2010 - 21:00
Na een wortelkanaalbehandeling, 2 apex resecties en uiteindelijk een paar maanden terug de extractie van een en dezelfde kies, dacht ik klaar te zijn met een ontsteking die er al een paar jaar heeft gehuisd en regelmatig voor problemen zorgde.

De foto's zagen er goed uit, maar het voelde af en toe toch nog alsof er pijn spookte door mijn mond (ook na de extractie dus). De kaakchirurg wilde gisteren een implantaat plaatsen. Het zag er goed uit (de foto's maar ook gewoon in mijn mond) en ook het boren ging prima, tot hij op het eind nog even voor het plaatsen van het implantaat wat bindweefsel weg wilde halen. Daar vond hij zeer onverwacht nog 2 propjes ontstekingsweefsel. Het implantaat kon dus helaas niet geplaatst worden. Balen dus.

Nu heb ik vrij veel pijn na de behandeling van gisteren.
Mijn vragen:
- ik dacht dat als de kies en de wortel van de kies weg zouden zijn, de ontsteking dan vanzelf weg zou trekken. Hoe kan het dan toch dat er nog ontstekingsweefsel gevonden is? En hoe weet ik zeker dat er niet nog meer zit? Kan het nu zo maar nog aangroeien? (nee toch?)

- ik voel nu - anderhalve dag later- af en toe nog een kloppend gevoel. Is dat normaal na zo'n behandeling of zou het betekenen dat er toch nog iets niet goed zit?