Kies trekken, verstandskies er onder

Author:
Deb1972
Posted:
ma, 03/27/2017 - 23:49
Hallo allemaal,
Nadat ik bij bijzondere tandheelkunde (ben een hele angsthaas) een heel nare ervaring met het trekken van een kies heb gehad, ben ik 3,5 jaar niet meer geweest.
Onlangs naar mn eigen tandarts geweest. Controle. Het viel hem heel erg mee wat hij aantrof mbt mijn gebit. Paar vullingen, 1 "stompje" trekken en 1 kies.
Om het laatste gaat het.
Her is rechts onderin mn laatste kies. Een kwart is afgebroken. Direct foto's gemaakt. Was een diep gat. En eronder bleek nog een verstandskies te zitten.

Heb sindsdien amper meer geslapen. Ik zie er zo tegen op.
Maar heb er ook last van. Als ik bepaalde kaakspieren beweeg doet het echt zeer. Het zit diep volgens mij.

Kan iemand mij vertellen wat die pijn is (ontsteking of toch wat anders?)
En hoe zit/gaat dat met die verstandskies als deze kies getrokken wordt? Daarbij... Is deze kies wel goed te trekken omdat die andere er onder zit?

Wie kan mij meer vertellen?
Tevens hoor ik heel soms een gruwel verhaal over in de bloedbaan komen en op je hart kan slaan...
Hoe zit dat?

Dank je wel alvast
Hakan1990

Hoi, valt allemaal reuze mee!

Het kan ook zijn doordat er een stukje afgebroken is, dat de zenuw een beetje bloot ligt. Is de pijn veel neem dan tot je behandelt wordt een pijnstiller in (400mg ibuprofen) of (500mg paracetamol).

Ik heb 3 verstandskiezen eruit moeten laten trekken omdat de 2 onder 'tegen' mijn gebit aangroeiden en nog onder mijn tandvlees zaten en ik best wel pijn begon te krijgen in de tijd dat ik het doorgaf, momenteel zijn ze eruit getrokken, en 1 verstandskies boven die eruit moest omdat ik regelmatig in mijn wang beet, omdat de onderkant hol was door de leegte.

Het kan zijn dat het gebied waar je tand/kies getrokken wordt natuurlijk pijnlijk zal zijn maar zo extreem is het niet (spreek uit ervaring), gewoon een pijnstiller innemen, af en toe even kijken zonder pijnstiller of het nog pijnlijk en/of gevoelig is.
De pijn kan meestal een aantal dagen aanhouden, als het na een week of 1/2 nog pijnlijk is moet je gewoon je tandarts weer bellen

Groetjes
di, 03/28/2017 - 00:08 Permalink