Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Kies laten trekken of ook verstandskies | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Kies laten trekken of ook verstandskies
Miramare76
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 07/12/2019 - 07:53
door Miramare76 vr, 07/12/2019 - 08:02
#1

Ik heb een groot gat in de kies voor de verstandskies. Verstandskies moest eruit om een wortelkanaalbehandeling te kunnen doen anders kon de tandarts er niet bij. Kies blijkt toch niet te redden en moet eruit. Afspraak staat medio september bij de kaakchirurg of beide te laten verwijderen.
Ik heb een enorme tandartsangst dus vind dit echt vreselijk.....
Nu hebben we over 3 weken vakantie en mijn kies met gat begint te vervelen. Tandarts gebeld en ze wil hem wel eruit halen maar ze blijft erop hameren om de verstandskies ook te verwijderen . Dit kan in een kliniek dichtbij met korte wachttijd. Maar ik denk : haal die rotte kies er maar uit en ik wacht wel af wat die verstandskies gaat doen. Hij is maat voor een puntje door....
Wat zouden jullie doen?

Ps ik had een afspraak voor een behandeling onder narcose staan en in die kliniek zou het dus gewoon plaatsvinden met verdoving.

Hoe ligt de verstandskies in
Jenelva
Offline
Laatst gezien: 10 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 01/12/2018 - 10:01
door Jenelva zo, 07/28/2019 - 18:30

Hoe ligt de verstandskies in je kaak? Als deze schuin ligt/niet goed door kan komen, dan zou ik deze inderdaad laten trekken.

Als ze goed doorkomen en voldoende ruimte hebben, zou ik ze zeker laten zitten.

Ik heb mijn verstandskiezen na aanraden van een vorige tandarts laten trekken. Toen ik bij de kaakchirurg kwam, vroeg hij me wat ik in hemelsnaam kwam doen.
Ze waren alle 4 bij mij al netjes en volledig doorgekomen, sloten gewoon recht aan.
Uitgelegd dat dit op aanraden van de tandarts was en zo gebeurde het.

Achteraf heb ik vreselijke spijt, ik heb rechts nu 2 kiezen waar ik een wortelkanaalbehandeling heb gehad, waarvan 1 met een kroon.
Voor de kies erboven hoor ik nog of een vulling voldoende is ja of nee.

Het zijn mijn achterste kiezen, dus mijn huidige tandarts gaf al aan dat het zonde was dat ik mijn verstandskiezen niet meer heb. Deze hadden anders de functie kunnen overnemen van deze 2, d.m.v. naar voren halen.