Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Keuze behandelingen | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Keuze behandelingen
rensjewd
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2019 - 13:15
door rensjewd vr, 05/03/2019 - 09:35
#1

Hallo allemaal,

Ik ben recentelijk bij de orthodontist geweest. Ik heb nooit een beugel gehad omdat ik tijdens mijn middelbare schooltijd nogal gepest werd en bang was dat het dan nog erger zou worden (ik weet, dom, maar met 12 jaar denk je nog niet zo ver. Daarnaast zei de tandarts dat het niet nodig was. Nou ben ik toch naar de ortho gegaan (ik ben 23). De orthodontist zag met name het probleem van een diepe beet (zo'n 7 mm). Ik heb ook een overjet maar doordat mijn bovenlip de voortanden een beetje naar binnen gedrukt heeft, is die maar 2 mm en valt hij totaal niet op. Mijn ortho zei dat we aestetisch niets konden verbeteren aan mijn tanden, ze staan recht en in een mooie boog, de diepe beet is niet traumatisch en het tandvlees is gezond. Waar wel veel valt te verbeteren is de diepe beet. Echter, door het oplossen van de diepe beet en de tanden iets naar buiten te duwen krijg ik een overbeet van zo'n 6 mm. Hij heeft mij hiervoor een aantal opties gegeven. Bij alle behandel mogelijkheden moeten eerst mijn bovenste verstandskiezen verwijdert worden.
:

1. Slotjes beugel icm forsus aan beide kanten. om het ontstaan van een overbeet te minimaliseren. Hij zei letterlijk; "Hiermee gaan we trachten om de overbeet terug te dringen naar een acceptabele 4 mm". Werd ik niet heel erg hoopvol van. Hij gaf ook toe dat deze optie de meeste kans heeft op relapse na de behandeling.

2. Slotjes beugel en twee kiezen trekken om zo ruimte te creeeren om het bovenfront terug te duwen.

3. Kaakoperatie. Vinden wij beiden niet nodig omdat er niks mankeert aan mijn profiel en het nogal een heftige ingreep is

4. Een distalizer voor ongeveer 6 maanden om het bovenfront naar achter te schuiven en ruimte te creeeren. Hiermee wordt de behandeltijd wel verlengt van 2 jaar naar 2.5- 3 jaar. En dit is de duurste optie van 3800 euro

5. Niks doen en een slaaphoesje laten maken om knarsen en klemmen tegen te gaan.

Wat denken jullie?

Gr