kaakontsteking na trekken twee kiezen

Author:
supervis
Posted:
wo, 11/20/2002 - 20:51
Vorige week zijn er na een vervelende tandvleesontsteking (behandeld met amoxiciline) een verstandskies en de daarvoor liggende kies getrokken, vooral de laatste wilde er niet uit en moest eerst doormidden geboord. De tandarts is drie kwartier bezig geweest om het ding eruit te sleuren. De volgende dagen was ik ziek, de pijn ging niet weg, en na een week ben ik teruggegaan. Kaak ontsteking dus. Nu heb ik weer amoxiciline gekregen met brufen. Helpt antibiotica nog wel zo vlak na een vorige kuur? Voel ik mij zo rot door de Brufen pijnstiller? Waarom word ik 's nachts wakker van de pijn en lijkt het overdag mee te vallen? Auw? Wanneer is het eindelijk over????
janny1970

Brufen is een erg onschuldig middel dus daar zal het niet aan liggen.
En 2x amoxiciline achter elkaar werk goed en kan geen kwaad(heb er zelf 4 maanden aangezeten achter elkaar).
En s'nachts als je ligt geef je veel warmte af daarom doet een ontstekking in de mond vaak meer pijn als je gaat liggen.
En tja wanneer gaat het over bij de 1 sneller als bij de ander, bij mij pas nadat ik al mijn tanden en kiezen heb laten trekken.
Groetjes, Janny
vr, 11/22/2002 - 19:29 Permalink
de digitale tandarts

Als je gaat liggen dan stroomt er ook meer bloed in het bovenste deel van je lichaam...hierdoor kan er ook wat meer druk op het wondgebied komen te staan..wat zich weer vertaalt in pijn.
Sterkte!!
za, 11/23/2002 - 16:29 Permalink
geroen

Ik heb op vrijdag 6/12 ook een kies laten trekken met dezelfde gevolgen. Sinds maandag 10/12 neem ik eveneens amoxiciline en Brufen Forte. Tot op heden merk ik geen verbetering en slaag ik er niet in langer dan 3 uur pijnvrij te blijven.
Supervis, ben jij nu al van de pijn af en zo ja, hoeveel dagen heeft het geduurd eer er verbetering merkbaar was?
wo, 12/11/2002 - 18:44 Permalink
supervis

Geroen, de pijn is weg,na twee weken van ellende. Op het laatst kreeg ik heel veel last van mijn keel en stembanden. Dat heeft ook weer een week geduurd, en volgens mij komt dat dan weer door de amoxiciline (een bijwerking?) Dat wens ik niemand toe. Het gaat uiteindelijk wel over, wees gerust. Na twee weken werd de pijn elke dag minder. Maar dan moet je niet perongeluk keihard op een frietje bijten waar geen kies meer zit, dan ga je jodelen!
do, 12/12/2002 - 20:41 Permalink