Kaakchirurg

Author:
roro
Posted:
vr, 02/22/2002 - 23:01
Ik mag a.s. donderdag weer, maar wel voor de laatste verstandkies (onder). De vorige onder is een half jaar geleden eruit gesneden en dit was voor mij geen succes, ik vind het vreselijk om naar de tandarts te gaan maar ik ga ALTIJD (stoer van mij.
Nu ben ik dus extra gespannen, ik haat ziekenhuizen, en ik weet dat het tussen mijn oren zit maar ik heb zo'n pech gehad vorige keer. Man was een slager en ik een nummer, ben 2 x flauwgevallen en ben naar huis gestuurd met een receptje pijn stillers, na 5 dagen nog steeds pijn, kaakcgirugie niet te bereiken, dus naar de tandarts, ik had een ontstekking in mijn wang iets te ver ingesneden, vreselijk pijn in je mond.
Nou heb ik gister de eerste behandeling voor mijn 1e kroon gehad en donderdag gaan we aan de andere kant rommelen. Maar wat er ook gebeurd ik blijf naar de tandarts gaan, ik vind het zo belangrijk voor mijzelf.

Ik laat nog wel horen hoe het is gegaan.

Roro
de digitale tandarts

Beste Roro,

goed van je dat je ondanks enkele tegenvallers de verdere tandheelkundige behandeling toch doorzet.
Je zult merken dat je op een gegeven moment niet eens meer zult weten ooit bang te zijn geweest voor tandarts/kaakchirurg.:grin:

Succes!!

De Digitale Tandarts
ma, 02/25/2002 - 17:12 Permalink
roro

Nou het is inmiddels zondag, ik wordt gek van de pijn. De behandeling opzich is wel beter gegaan als de vorige keer, alleen werkte de kies niet mee, afbreken, boren en sjorren.
Maar een heel aardige chirurg.
Ik ben erg bang voor een onstekking en spoel dus goed, alleen vind mijn noodkroon (die een week eerder is geplaatst) dat helemaal niet fijn. Ik weet echt van gekkigheid niet meer waar de pijn nou vandaan komt. Ik ben licht verkouden, probeer ook te stomen, maar ik weet het niet, wordt er ook heel erg chagerijnig van. De kant waar de kies is getrokken is wat stijf maar niet dik.
Spoelen tintelt alleen aan die kant, maar aan andere kant, bij de kroon, ga ik door de grond, kan ook niet lekker kauwen aan die kant, heb het idee dat de kroon tegen mijn andere tanden duwt. Wat kan dit zijn?
zo, 03/03/2002 - 17:01 Permalink
de digitale tandarts

Als een tand/kies omslepen wordt voor een kroon, kan de zenuw geirriteerd raken.

Het boren en afdrukken veroorzaken irritatie en omdat de noodkroon niet zo goed afsluit als de uiteindelijke definitieve kroon, treedt soms gevoeligheid op bij o.a. koude, warmte en/of bijten.

Spoelen kan dan ook pijn veroorzaken. Als de definitieve kroon geplaatst is, zal over het algemeen de irritatie verdwijnen en er weer normaal met de kies gefunctioneerd worden. Dit herstel proces kan soms wel enige weken tot maanden duren.

Een tip: spoel met het spoelmiddel als het ongeveer op lichaamstemperatuur is, dan zal dit voor minder irritatie zorgen.

Succes en ik hoop dat je snel van je klachten af bent.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-03 20:27 ]
zo, 03/03/2002 - 20:26 Permalink
roro

Nou ik ben een week verder. Ik heb een kaakholte onstekking erbij gekregen en daardoor zat mijn kaak vast, gewoon weer pech. Heel veel pijn gehad maar ook veel pijnstillers. Met de plek waar de verstandkies zat gaat het goed, ik houd het netjes schoon, met een spuitje en lauw water.

Ik ben blij dat het de laatste was.
Bedankt voor je antwoorden.

Roro
vr, 03/08/2002 - 13:57 Permalink