kaak en nek problemen na plaatsen inplantaat

Author:
FM
Posted:
wo, 08/27/2003 - 20:02
Ik heb 2 jaar terug in mijn bovengebit een inmplantaat laten zetten. 1 maand later kreeg ik nekklachten. Zou dat hiermee te maken kunnen hebben? 1 jaar terug kreeg ik ook nog last van mijn oren en een paar maand daarna ook nog kaakproblemen.Mijn beet scheen niet goed te zijn, dus alles uitgevlakt,een opbeetplaat gehad,mijn vullingen laten vervangen vanwege stroom in mijn mond, maar mijn klachten blijven.Na het vervangen van de laatste vullingen (die lagen nu iets hoger dan voorheen)dacht ik iets verbetering te bespeuren, maar na een bezoek aan de byzondere tandheelkunde die mijn gebit weer moest vlakken (stabiel maken) nemen de klachten weer toe.Is mijn beet soms te diep?
Heeft iemand anders dergelijke klachten?
de digitale tandarts

Nekklachten kunnen een relatie hebben met afwijkingen in het kaak/kauwstelsel (cranio-mandibulaire dysfunctie)

Het is tegenwoordig bewezen dat deze afwijking verschillende oorzaken heeft (multi-factorieel), waarbij de beet van iemand slechts een deel is.

De belasting van het kaakstelsel speelt een rol, als bijv. iemand zeer veel knarst of zijn kaak naar voren houdt om er beter uit te zien (sunday-face) zal dat tot een grotere belasting leiden. Tevens spelen waarschijnlijk ook psycho-sociale factoren een grote rol; o.a. stress leidt tot knarsen en/of klemmen wat weer tot overbelasting kan leiden etc.

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat een implantaat hier iets mee te maken kan hebben. Probeer je te laten behandelen op een centrum waar zich gespecialeerde teams bevinden van tandarts-gnathologen, fysiotherapeuten en psychologen.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-09-01 12:08 ]
ma, 09/01/2003 - 12:07 Permalink