Inmediaat prothese?

Author:
Tara1971
Posted:
di, 09/19/2017 - 21:02
Beste tand specialist,

Mijn vraag is of een eerste gebit waarbij al mijn tanden werden getrokken en het gebit direct werd in gedaan een inmediaat ( hopelijk goed geschreven )?
Het gebit was dus vooraf die week gemaakt.


Dit ivm dat mijn tandarts het gebit niet als inmediaat bij de verzekering heeft ingediend maar als ' gewoon' gebit welke je normaal pas erna krijgt als eea is geslonken/ genezen.

Nu zou ik geen recht hebben op een vergoeding van weer 75 % voor een ander dus het echte gewone gebit binnen vijf jaar omdat mijn tandarts dus niet voor een inmediaat heeft ingediend.

Echter lees ik tot dusver op diverse mijns inziens betrouwbare sites dat ik zeer zeker een inmediaat gebit draag gezien de wijze van behandeling en omdat het mijn eerste gebitsprothothe is.


Mvg Tara
vV

er is geen aparte code voor immediaatprothese. De gewone prothesecodes zijn van toepassing, met uitbreiding van P40 voor extra nazorg. Indien de prothese voor 5 jaar vervangen moet worden bv wegens erg vaak aanpassen kan daar gewoon een machtiging voor aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Aangezien indienen declaratie destijds gepaard ging met declaraties voor trekken tanden /kiezen begrijpt de zorgverzekeraar het wel bij aanvraag, en kan natuurlijk ook even makkelijk toegelicht worden. Oftewel geen probleem maken wat er niet is.
wo, 09/20/2017 - 08:26 Permalink
Tara1971

Als antwoord op door vV

Bedankt voor uw reactie.

Goed het is mij al duidelijker dankzij uw uitleg:-)

Toch verbaasd het mij dan dat mijn zorgverzekeraar zegt dat een nieuw gebit niet wordt vergoed voor de 75%?

Reden zou aldus zijn dat het binnen vijf jaar alweer wordt aangevraagd en ik geen recht heb hierop.
Weet niet wat mijn tandarts heeft ingediend?

Alvast bedankt!

Groet Tara
wo, 09/20/2017 - 11:54 Permalink
vV

Als antwoord op door Tara1971

wat wordt de vergoeding wel? kan wellicht ermee te maken hebben dat de zorgverlener geen overeenkomst heeft met de verzekeraar (waar ik hem overigens groot gelijk in geef) en er zijn sommige verzekeraars die menen dan minder te hoeven vergoeden. Wanneer dat zo is adviseer ik voor komend jaar over te stappen naar een andere die daar niet moeilijk over doet, want het aantal zorgverleners zonder overeenkomst zal vermoedelijk toenemen gezien de dictatoriale houding van enkele grote zorgverzekeraars. Die korte termijn winst belangrijker achten dan lange termijn goede zorg.
wo, 09/20/2017 - 12:47 Permalink