implantaten

Author:
admin
Posted:
vr, 10/26/2001 - 22:52
Ik heb al 24 jaar een prothese en moet binnenkort implantaten laten zetten.
In de onderkaak voor en dan wel 4 stuks.

Waarom zie ik in meerdere berichten dat u het ieder keer over 2 implantaten heeft en ik krijg er 4. Heb bijna op 2mm. na geen bot meer kent u veel positieve reactie`s? Ik ben erg bang of het er beter op wordt en of mensen voor de implantaten allergie`s voor kunnen zijn?

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-30 01:07 ]
de digitale tandarts

Voor een overkappingsprothese (klikgebit) in de onderkaak, worden over het algemeen 2 of 4 implantaten geplaatst.

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom er soms voor 2 implantaten en soms voor 4 implantaten, een machtiging door het ziekenfonds gegeven wordt.

De belangrijkste reden is kostenbeheersing. Een prothese op 2 implantaten is gewoonweg minder duur.
Een tandarts werkzaam in Groningen heeft onderzoek gedaan naar het verschil tussen 2 en 4 implantaten. De uitkomst was dat er eigenlijk geen significante verschillen waren. De goedkopere variant van 2 implantaten heeft dan ook duidelijk de voorkeur van het ziekenfonds, boven de 4 implantaten.

In gevallen met een extreem dunne kaak en/of problemen met een zenuw boven op de kaak, wil het ziekenfonds nog weleens 4 implantaten goedkeuren.

Mijn ervaring is dat bijna al mijn aanvragen voor 4 implantaten worden omgezet in een machtiging voor 2 implantaten. Persoonlijk zet ik er liever 4. Theoretisch gezien is het implantaat gedragen deel van de prothese groter en steunt het kunstgebit minder op het tandvlees af. Er zijn onderzoeken bekend, waarbij het bleek dat het bot achter de implantaten met 4 minder slonk dan met 2 implanaten. Het blijft echter allemaal controversieel.

U kunt blij zijn met de machtiging. Door de verbeterde kauwfunctie na implanteren, zal uw kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Over het algemeen is men zeer tevreden. Het succespercentage bedraagt +/- 95% per implantaat in die regio. Dat is dus erg hoog, bij rokers en diabeten ligt dat echter lager.

Succes!



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-31 21:11 ]
wo, 10/31/2001 - 21:07 Permalink
Moozie

Waarom is dat slagingspercentage bij diabeten lager? En hoe laag dan?

En kun je ook een implantaat laten zetten voor 1 kies (46)? En wat zijn daarvoor bij benadering de kosten?
wo, 06/25/2003 - 17:10 Permalink