Implantaat ervaring en kosten

Author:
VW
Posted:
do, 07/31/2003 - 10:09
Bij mij is afgelopen week een wortelbehandelde kies (nr 46) getrokken die door midden gebroken was. Volgens de tandarts moest hij getrokken worden vanwege de breuk en de ontsteking aan de wortelpunt. De wond geneest voorspoedig: na 2 dagen geen pijn meer. Nu stelt hij twee mogelijkheden voor: een brug of een implantaat. Aangezien de naastgelegen kiezen nagenoeg intact zijn (klein stukje caries in 47) heb ik liever een implantaat.
Hiervoor zegt de tandarts EUR 2.000 te rekenen, daar bovenop zouden max EUR 1.500 voor een kroon komen. Totaal dus EUR 3.500 voor de hele behandeling. Een brug zou EUR 2.000 kosten. Aangezien ik in Duitsland woon zijn dit prijzen van een Duitse tandarts.
Deze prijzen lijken me erg hoog, aangezien ik weet dat een kroon in Nederland mij destijds ca. EUR 450 gekost heeft. Aangezien ik daar niet voor verzekerd ben maakt het niet uit wie of waar ik een implantaat laat maken, zolang ik vertrouwen in de tandarts heb (vakkundig, normale prijzen).
Vraag: heeft iemand ervaring met een zo’n implantaat en wat waren ongeveer de kosten?
de digitale tandarts

Informatie over implantaten is recent op onze website gezet, mogelijk dat mensen die een implantaat operatie ondergaan hebben, meer persoonlijke informatie kunnen geven.

Wat betreft de vraag over de prijs wil ik u doorverwijzen naar mijn antwoord op uw tweede bericht.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-08-05 19:02 ]
di, 08/05/2003 - 19:02 Permalink