implantaat

Author:
Moon
Posted:
wo, 10/11/2006 - 15:41
:o Waarom krijg je bij het plaatsen van een implantaat een medicijnlijst en wat voor een medijnen zijn dat en waarom moet je die medicijnen slikken?
darla

Hallo Moon,

Ik kan alleen vertellen waarom ik de medicatie heb gekregen de tandartsen zouden het denk ik wel beter weten maar ik begin vast.
diazepam om rustig te worden voor de operatie,
omeprazol om je maag te beschremen tegen de zware medicatie
dexamethason om afstoting tegen te gaan
flemonxin antibiotucum om ontstekkingen tegen te gaan.
de implantaten werden bij mij gelijk na het trekken van mijn tanden en kiezen geplaatst en ik had paradontitus, het is dus begrijpelijk dat ik veel medicatie heb gekregen.
Mijn man heeft vorige week implantaten laten plaatsen in een tandeloze kaak en die heeft maar 1x antbiotucum hoeven te slikken een uur voor de operatie om bacteriën die tijdens de operatie eventueel nog in de wond zouden komen geen kans te geven.
Het is dus echt persoonsgericht.
wo, 10/11/2006 - 16:47 Permalink
illya

hallo

Ik heb ook alleen antibiotica meegekregen voor de dag zelf om zoals hij zei een buffer te leggen.
heb wel nog een recept voor brufen 600 en pero aid meegekregen maar dat was alleen voor de zekerheid.

Nog 9 dagen en ik mag.
vr, 10/13/2006 - 16:01 Permalink
Moon

Ik vind het zo vreemd om voor de zekerheid antibiotica te slikken.... moet ook eerlijk toegeven dat ik bij te term medicijnlijst zo'n rolletje voor me zie zoals in tekenfilms en dat die dan wordt uitgerold en dat er dan "honderden" soorten medicijnen op staan die je in moet nemen!

Over 9 dagen... spannend. Ik "moet" 13 november voor plaatsen van het implantaat. 8 november moet ik s'middags voor de medicijnlijst. Brrrr... kop in het zand flink struisvogelen en doorgaan met alle andere dingen!

Keep me informed! :smt006
vr, 10/13/2006 - 16:14 Permalink
darla

hallo robinson,

Waarom je vraag, welke implantoloog.
Is het dan vreemd om deze medicatie te slikken?
ben zeer benieuwd want ben toch maar een leek.
vr, 10/13/2006 - 21:38 Permalink
Moon

hmzzzz...
medcijnlijst vanmiddag gekregen:
~ kuur amoxile van 5 dagen
~ brufen bruis 600 mg (is dat vergelijkbaar met saridon/naproxen?)
~ cordisil mondspoeling

Ik wil niet meer... :(
wo, 11/08/2006 - 18:56 Permalink
de digitale tandarts

Deze medicijnen worden eigenlijk standaard gegeven om de kans op infectie en pijn te verminderen.

De mond bevat speeksel en is niet zoals een huid met jodium te desinfecteren, waardoor het verstandig kan zijn om extra antimicrobiele maatregelen te nemen.

De amoxycilline, is een veelgebruikte penicilline en daarvan wordt vaak 3 gram een uur voor de ingreep ingenomen, zodat deze hoge dosis in het bloed de wond tegen infectie kan beschermen. Afhankelijk van de ingreep kan de kuur 5 tot 7 dagen worden verlengd, ter extra bescherming.

De brufen is ibuprofen, een pijnstiller uit de groep NSAID's welke ook een licht ontstekingsremmend effect hebben. Uit onderzoek blijkt dat vooraf nemen, als er dus nog geen pijn is, het pijnstillend effect te verbeteren.

De corsodyl, is een chloorhexidine mondspoelmiddel. Door hiermee te spoelen kan het aantal bacterien in het speeksel tijdelijk flink afnemen, daarom raad ik vaak mijn patienten aan om al 1 a 2 dagen van tevoren te beginnen en laat ik ze voor de ingreep nog een keer spoelen.

Sterkte met de ingreep en maak je niet teveel zorgen over de medicijnen, ze zijn er om je te helpen!
do, 11/09/2006 - 01:06 Permalink
Moon

Bedankt voor je antwoorden DT!
Ik geloof dat het niet alleen de medijcijnen zijn die me zorgen baren. Ik word er niet vrolijk van, maar da's een ander verhaal. Ik ken niemand die springend en stuiterend anibiotica inneemt!

Ik werd ook niet blij toen mijn tandarts vertelde dat er twee implantologen aan de stoel stonden (ze deden implantaat behandelingen altijd samen met een andere tandarts/implantoloog ???) Ik heb mijn tandarts laten beloven dat hij de behandeling uit voerde... (ik haat alleen zijn tactische opmerking "in principe doe ik de behaneling")implantaat is eng... tandarts is eng.. implataat door andere tandarts die ik niet ken is gevoelsmatig zo mogelijk nog enger.

De term "implantaatoperatie" werd ik ook niet zo vrolijk van (we hebben het nu "implantaatindraaibehandeling" genoemd :D )

Het feit dat mijn tandarts en zijn collega in steriele pakken rondwandelen is ook niet bevordelijk... om nog maar te zwijgen over het feit dat ik een beelddenker ben en allelei vreemde dingen voor me zag bij de termen membraam, bio oss :smt002 (wat mijn tandarts overigens zwitsers bot uit een potje noemde wat hij aanmengt met mijn eigen bloed??) En dan het implantaat mee vast zet tegengehouden met het membraam (of zoiets) kortom... PANIEK!!!!!!! :smt100
do, 11/09/2006 - 07:26 Permalink
illya

Geen paniek.Valt echt best mee.

Je krijgt een steriele doek over je gezicht en ziet niks meer,geen pakken,monddoeken of enge apparaten.

ik heb gewoon mijn ogen dicht gedaan en het over me heen laten komen.
Een mp3 speler was handig geweest maar die ben ik vergeten en de behandeling duurt toch wel even.
De brufen heb ik alleen van teveoren gebruikt en 1, 6 uur later voor de zekerheid.de dag erna alleen 2 paracetamols.
Ik heb nog het meeste last gehad van het feit dat ik mijn splint niet kon dragen en dus weer fanatiek begon te knarsen en klemmen.


Gespoeld heb ik wel een 10 dagen tot ik hier op het forum ergens las dat dat niet nodig is zo lang.
Nu twee weken later gaat het goed,mijn mond moet ik buiten wel dicht houden met de kou anders voel ik het.

Maar het blijft een beetje eng,bij het minste wat ik voel schiet er toch even paniek door me heen.Onterecht maar moeilijk af te leren.

Veel succes en ik denk aan je.
do, 11/09/2006 - 08:55 Permalink
yellowdude

Moon, ik snap ook niet helemaal waarom ze zoveel medicijnen voorschrijven. In februari 2005 hebben ze bij mij een 1fase implantaat geplaatst in de bovenkaak (24), maar van te voren medicatie innemen heb ik nooit hoeven doen. Na de operatie kreeg ik een verwijsbrief voor de apotheek voor corsodyl en pijnstillers die ik meteen gehaald heb. Nu heb ik het ook niet zo op medicijnen dus die pijnstillers heb ik niet gebruikt en toen ik de bijwerkingen van de corsodyl las dacht ik, 'nou, dat moesten we maar niet doen'. Ik heb dus helemaal niks gebruikt en behalve een paar dagen een beetje beurs tandvlees ook geen napijn gehad. Van de zomer nog een evaluatie gehad en alles was ok. En het is ook niet zo dat ik het bij één of andere vage bijklusser heb laten doen of zo, maar gewoon door de kaakchirurg in het ziekenhuis.

Het bovenstaande is dus niet om jou af te raden medicatie te gebruiken, het is slechts mijn eigen ervaring. Bij mij is er trouwens geimplanteerd 7/8 maanden na extractie. Verder weet ik niet welke tand het bij jou is en hoe je gezondheid is en of je rookt of zo. Dat zijn misschien ook dingen die van invloed zijn bij het nemen van beslissingen over toe te dienen medicatie. Of misschien verschilt het per ziekenhuis en/of implantoloog? En zo te lezen heb je botopbouw nodig dus dat is wel een goede reden om voorzichtiger te zijn.

En over die dingen waar jij niet vrolijk van wordt hoef je je geen zorgen te maken, hoor. Bij mij waren ze ook met z'n 2en en nog 2 assistentes. De operatie zelf is pijnloos. Er is namelijk niets wat pijn kan doen, behalve je tandvlees. En dat is verdoofd. Het gat in je kaak boren stelt ook niets voor, da's echt zo gebeurd. Achteraf ben ik blij dat ik niet voor een brug gekozen heb en ik weet zeker dat jij dat ook zult zijn.
za, 11/11/2006 - 12:55 Permalink
Moon

Ik heb 4 apex behandelingen gehad in het ziekenhuis. Tandarts heeft antibiotica voorgeschreven om alle risico's van ontsteking te voorkomen. Alle risico's uitsluiten. Ben vandaag begonnen maar het is echt vies om antibiotica in water uiteen te laten vallen. (ik hoorde van iemand de tip om het aan te mengen met een beetje ranja, dan is de meest vieze smaak in elk geval weg! :D )
Het is een 2 fasen implantaat in plaats van de 26 die na 4 apex behandelingen van de kaakchirurg afgelopen juni is getrokken.
Ik rook niet meer :smt121 dus dat heeft geen invloed meer!
Er is behoorlijke botopbouw nodig, omdat er door alle apexbehandelingen nauwelijks bot meer aanwezig is... :cry:
Maar goed... de tandarts heeft BELOOFD dat alles goed komt... dus daar geloof ik maar in...
2 tandartsen en 2 assistentes??? :o dat willik niet... :cry:
za, 11/11/2006 - 13:05 Permalink
yellowdude

Da's toch iets gecompliceerder als bij mij :oops: Vandaar die medicijnen dus.

Ik vond het trouwens helemaal niet erg dat ze met z'n 4en om me heen liepen. Ik had me eerder onprettig gevoeld als ie in z'n eentje was geweest. Maar goed, da's maar net hoe je er tegenaan kijkt. Eén van die kaakchirurgen was trouwens een leerling-implantoloog denk ik, want hij keek eigenlijk alleen een beetje mee en hij hield mijn laadklep open.

Ik hoop in ieder geval dat het een beetje een positieve ervaring voor je wordt en ik lees het van de week nog wel.

8)
za, 11/11/2006 - 13:17 Permalink
Moon

bij mij in elk geval mijn tandarts en de andere meneer is een loslopende implantoloog die in mijn woonplaats in meerdere praktijken implantaten zet (ik snapput principe niet helemaal geloof ik) Ik vind 1 tandarts al erg, laat staan meerdere en doeken zodat je niets kan zien... :cry: Het is vast allemaal paniek om niets, en voel me een verschrikkelijk watje, maar het lukt me nu niet meer om mijn kop in het zand te steken!
za, 11/11/2006 - 13:32 Permalink
Newtan

Hoi Moon

Dus je hebt ook apexresecties (wortelpuntbehandelingen) gehad?

Nou, dan zal het implanteren je ontzettend meevallen! Die man die erbij komt voor het implanteren die ken ik wel: da's een goede. Hij is de specialist in implanteren. Dat moet je erg behoedzaam doen namelijk, anders krijg je afstotingsverschijnselen in jouw geval. Dus de behandeling zal dan zo voorzichtig mogelijk verlopen.

Ik zeg altijd maar: bij trekken mag de boel stuk en bij implanteren moet de boel heel blijven, kunt u nagaan waar u het meeste last van heeft.
za, 11/11/2006 - 17:03 Permalink
Moon

Noul.. doe mij maar een apex behandeling in plaats van het zetten van een implantaat... :(
Sinuslift gehad en het doet echt zeer tot in mijn neus... (raar gevoel in mijn neus) Ik word hier niet blij van.
Tandarts en andere tandarts en implantoloog waren wel heel lief... nu zo eerst douchen!
ma, 11/13/2006 - 16:59 Permalink
illya

Ben blij dat je het achter de rug hebt en hoop dat je snel opknapt.

Vandaag al 5 keer komen kijken op het forum of je al gepost had.

Hoop dat je als je je wat beter voelt laat weten hoe je het ervaren hebt en hoe het herstel verloopt.
ma, 11/13/2006 - 19:17 Permalink
Moon

Whihihi! 5 keer gekeken hoe het met mij ging... wat lieffffffffffffffff!

Moest om 15.15 bij de tandarts zijn. Vannacht nauwelijks geslapen van de stress (en de misselijkheid van de antibiotica) vandaag de hele dag nauwelijks kunnen eten van de stress.
Tandarts heeft verdoving ingespoten (belachelijke hoeveelheid voor mijn gevoel, maar heb echt NIETS gevoeld) en toen moest ik met blauw spul spoelen. Daarna mocht ik doorlopen naar andere behandelkamer. Daar schrok ik wel even van de outfit van de tandarts en implantoloog meneer. (het feit dat er ook nog een collega tandarts bij stond en een andere meneer maakte me er niet geruster op)
Implantoloogmeneer begon de behandeling. Dat vond ik wel heel eng, omdat ik het vervelend vond dat er iemand anders in mijn mond zat. Maar mijn tandarts stond naast me en dat gaf me in elk geval het vertrouwen dat het goed was. De implantoloogmeneer heeft een sinuslift gedaan met botopbouw (met nepbotkorreltjes) en de tandarts heeft daarna het implantaat erin gezet.
Ik vond het maar een geduw en getrek. Het feit dat er zoveel mensen in de behandelkamer waren maakte het voor mij heel beangstigend want er gebeurde zoveel om me heen en ik kon echt niet kijken. Al dat geduw en getrek en geboor...
Hoewel ik 4 apex behandelingen gehad heb, vind ik het totaal niet in verhouding staan met een sinuslift en implantaatbehandeling. Gevoelsmatig is de pijn nu ook veel heftiger. Voel de pijn tot aan mijn oog en mijn hele neus doet pijn... (en mijn nek, maar dat komt doordat ik te krampachtig gelegen heb)

Maar ja, het is nu in elk geval achter de rug. Een paar jaar geleden mocht de tandarts niet eens met een haakje in mijn mond komen, nu heb ik een implantaatoperatie ondergaan. Ik vind mezelf stiekem wel heel stoer dat ik het heb laten doen!
Goed, ga nu weer zielig op de bank hangen met een dekentje en kussens! :smt002
ma, 11/13/2006 - 20:27 Permalink
luma

hoiii moon,

je mag je ook best stoer voelen hoor had ik ook na de erste behandeling.

maar ik heb een paar vraagjes voor je.

ik neem aan dat ze je bovenkant gedaan hebben.
hoelang duurde ongeveer de behandeling?
moesten er ook tanden/kiezen getrokken worden? zo ja, ook die lange snijtanden???(als ze zo heten)
hoeveel implantaten heb je gekregen?
en kon je door die verdoving wel fatsoenlijk ademen en slikken e.d.?


jeetje je bent vandaag net geholpen ik vraag je t hemd van je lijf hihihihi
bij mij moet boven nog en onder hebben ze 3 week geleden gedaan.deze week of in de week van sinterklaas is boven aan de beurt. ik moet morgen voor controle terug komen van onder.
ma, 11/13/2006 - 20:53 Permalink
Moon

Je bovenkant? Ik heb een enkelvoudig implantaat gekregen omdat er één kies is getrokken. Deze is al een paar maanden geleden getrokken. Dus nee snijtanden zijn niet getrokken en heb 1 implantaat gekregen. Deze moet nu vast gaan groeien geloof ik en dan kom er een kroon op.

De behandeling duurde in totaal meer dan een uur (en nee, ik hoefde niet een uur lang mijn mond open te hebben.) Alleen is het wel lastig als de implantoloog er niet helemaal bij kan en gevoelsmatig met zijn halve hand en instrumenten in je mond zit...

Ademen ging prima ondanks de verdoving. Moet zeggen dat ik met slikken wat meer moeite had, maar dat was vooral in het begin. Later ging het een stuk beter.

Spannend dat je morgen moet. Succes en laat even weten hoe het is gegaan en wanneer je implantaat(en) erin gezet worden!
ma, 11/13/2006 - 21:17 Permalink
Newtan

Niet kapot te krijgen, die meid. Altijd vrolijk. :D
Gefeliciteerd, Moon.
Blijf wel pijnstillers gebruiken als je ze nodig hebt. Dat vermindert ook de zwelling binnenin je neusbijholte.
ma, 11/13/2006 - 23:21 Permalink
illya

Het geduw en getrek vielen mij ook een beetje tegen,zeker omdat het allemaal wat langer duurt.

Maar zo te lezen is er bij jou ook wel wat meer gebeurd als bij mij.

ik heb geen botopbouw nodig gehad en het sneetje in het tandvlees was minimaal.Nu 3 weken later heb ik alleen nog last van de onderkant als ik buiten mijn mond open doe.

Zou zeker trots zijn op mezelf,was ik ook toen ik buiten stond.

Vond iedereen om mij heen een beetje vreemd aangezien ik zelf voor een implantaat gekozen had en net zo goed met een gat had kunnen blijven lopen.Maar was toch erg trots op mezelf.
di, 11/14/2006 - 12:26 Permalink
Moon

Niet kapot te krijgen, die meid. Altijd vrolijk. :D
Gefeliciteerd, Moon.
Blijf wel pijnstillers gebruiken als je ze nodig hebt. Dat vermindert ook de zwelling binnenin je neusbijholte.


nou... zo vrolijk ben ik vandaag niet hoor!!! ik heb liever een apex behandeling als een implantaat.
Ik ben niet blij. Doet onwijs zeer vanaf mijn kaak tot onder mijn oog. Mijn neus is zo gevoelig dat de bril op mijn neus pijnlijk is (en mag niet snuiten) hand op mijn wang doet ook zeer dus ben make up loos, dus zie er ook nog eens niet uit.. bukken is gevoelig en ben steeds duizelig. Vanmorgen had ik koorts en heb een knalrode wang. Mijn wang is behoorlijk opgezet waardoor mijn oog kleiner lijkt...
Eten lukt nauwelijks en kan alleen eten door kleine stukjes brood aan de rechterkant in mijn mond te stoppen en op te sabbelen...

Dus nee, Moon is vandaag niet vrolijk en is als workaholic tussen de middag naar huis gegaan en heeft de hele middag op haar bed gelegen met kussens en een dekentje!

Pijnstillers (brufen 600 mg) moet ik 3 keer per dag innemen van de tandarts en doe ik ook braaf. Niet alleen vanwege de pijnstillende werking, maar ook vanwege de ontstekingsremmende werking. Overigens ben ik nog steeds bezig met een antibiotica kuur...(en ben doodsbang dat het alsnog gaat ontsteken... :( )
di, 11/14/2006 - 17:36 Permalink
Moon

het is hetzelfde als gisteren. De pijn is niet minder geworden. Heb juist het gevoel mee pijnstillers nodig te hebben. :(
Merk nu pas hoe vaak ik mijn kiezen op elkaar klem, de omliggende kiezen doen echt pijn!!!! (met name kleine kiesje wat ervoor staat) Voel me ontzettend kleinzerig en een zeurkous, maar heb hele lieve mensen om me heen die me verzekerd hebben dat een implantaat echt pijn doet (mijn collega had botpijn (??) en heeft zelfs morfineachtige pillen gehad.
En ik ben dodelijk vermoeid, maar dat zal vast door de antibiotica komen. (hoop ik) en anders ben ik gewoon een verschrikkelijk watje :smt002
wo, 11/15/2006 - 17:27 Permalink
Newtan

Hoi Moon

Het is inderdaad vreselijk vermoeiend. Zowel door de Amoxicilline als de onrust in je hoofd. De een heeft daar twee dagen last van, de ander wel zeven. Geen idee waar dat verschil nou vandaan komt. Maar het gaat over. Je krijgt toch 30 stuks Brufen? Red je het daarmee? :smt056

Een normaal mens zet ongeveer 1000 keer per dag z'n kiezen op elkaar. Klopt dat een beetje :smt106 ?

Sterkte :smt113
wo, 11/15/2006 - 18:49 Permalink
Chris888

Een normaal mens zet ongeveer 1000 keer per dag z'n kiezen op elkaar. Klopt dat een beetje :smt106 ?


buiten het eten om hoop ik? Want 1000 * kauwen is maar 70 happen of zoiets.

Bij het slikken zet een normaal mens toch ook z'n kiezen op elkaar? Een dag heeft 1000 wakkere minuten ongeveer. Dus zonder eten is 1 keer per minuut slikken normaal?
wo, 11/15/2006 - 19:08 Permalink
Moon

heb 15 zakjes brufen gekregen. Combineer nu brufen met saridon (3x brufen en 6x saridon) in de hoop dat het minder wordt. Als de pijn minder is, slaap ik beter en kan ik er waarschijnlijk ook beter tegen.

1000 keer maar per dag de tanden op elkaar? het voelt alsof ik het de hele dag doe! (en ik klem echt heeeeeel vaak...vooral achter de computer... erg irritant als ik vanmorgen de halve ochtend achter de computer heb zitten werken! Vanavond laatste keer amoxicilline :smt121 ben ik daar in elk geval vanaf!)

Ben blij te lezen dat het over gaat... ik word helemaal chagareinig van de pijn... ben echt een bitch op het moment!
wo, 11/15/2006 - 19:23 Permalink
illya

Erg voor je dat je nog steeds zoveel pijn hebt.Vraag me af waarom de een fluitend buiten komt en de ander een week uit de running is.Je hebt wel heel wat meer brufen gekregen dan ik dus dan neem ik aan dat ze ervan uit gingen dat je een tijdje last zou houden.Mijn recept was goed voor 6 tabletten.

De klachten die ik de eerste week had bleken voor 80% aan het knarsen en klemmen te liggen,nadat ik mijn splint weer kon dragen verdween de pijn na 2 dagen voor een groot deel.Overdag let ik de hele tijd op of ik niet klem.

Vraag me alleen af of ze kronen kunnen zetten als het klemmen en knarsen niet verdwijnt.Schijnt dat kronen daar slecht tegen kunnen en ik knars met splint nog steeds alleen lijden mijn boventanden nu minder.

Veel sterkte.
do, 11/16/2006 - 08:46 Permalink
Moon

:( Het komt volgens mij nooit meer goed... :(

Misschien ben ik over een tijdje blij met mijn implantaat, ik heb nu alleen maar het gevoel meer pijn te hebben. (dosis: 3 brufen en 6 saridon) Ik kan mijn gezicht nog steeds nauwelijks aanraken. Neus is supergevoelig. Bril op mijn neus doet nog steeds veel pijn en zet ik alleen op wanneer het echt niet anders kan. Neusbijholte is supergevoelig, vooral bij bukken of mijn hoofd lang naar beneden houden. Soms ben ik wat duizelig.
De pijn zit in een V. Vanaf mijn kaak tot mijn oogbot en alles wat ertussen zit... Volgens mijn collega zit er een blauwige waas om mijn ogen (ik geef het de schuld dat het komt doordat ik slecht slaap)
Ben overigens gewoon aan het werk. Vraag me niet hoe, maar ik sta er.

Noooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit geen implantaat meer voor deze dame!

k*tzooi!
do, 11/16/2006 - 20:22 Permalink
illya

Moon,ben je al terug geweest naar de tandarts om te vragen of de pijn normaal is?????

Ben geen tandarts maar het zou toch na 3 dagen minder moeten worden en de zwelling zou moeten verdwijnen als ik de infobrochure lees die ik gekregen heb.Kan me voorstellen dat je bang bent dat het mis gaat en zou voor het weekend begint toch even bellen.

Mocht je ooit een andere baan zoeken dan ben je welkom in ons bedrijf,ken niet veel mensen die hiermee zouden doorwerken en iedere baas zou blij zijn met iemand met zo een workethic( ken het nederlandse woord niet).

veel strerkte en wij leven en duimen mee.
vr, 11/17/2006 - 08:53 Permalink
Moon

Wat zijn jullie toch ook een schatjes!!! * smak *

Het gaat een klein beetje beter. Gevoelsmatig zie ik er ook beter uit. Het enige waar dit gezeur goed voor is, is voor de lijn :smt002
De zwelling in mijn gezicht is zo goed als weg. Tandvlees is nog wel behoorlijk gezwollen en vuurrood (dit was van de week nog niet... toen was het heel erg wit) Mijn neus doet nog steeds veel pijn en kan mijn bril niet op hebben (en geen make up grrrrr!)
Ben in elk geval niet meer duizelig en de kloppende pijn als ik buk is weg :)

De term in Nederland is workaholic, maar deze workaholic is blij weekend te hebben en lekker lang te kunnen en mogen slapen. :D Ik hoop dat rust goed is en dat het daardoor goed komt. Heb eventueel noodnummer van de tandarts hoor (en hier hebben wij ook weekenddienst) niet dat ik durf te bellen... Ik heb mezelf tot dinsdag gegeven. Dan moet ik toch voor de hechtingen naar de tandarts (hoef ik in elk geval niet te bellen!)
vr, 11/17/2006 - 22:15 Permalink
Newtan

Ik zal je berichtje wel aan de implantoloog doorsturen, misschien weet hij nog een tip.

Dat uitrusten lijkt me in ieder geval een strak plan. Welterusten. :smt004
vr, 11/17/2006 - 22:20 Permalink
illya

Fijn dat het wat beter gaat.

Ben bang dat het bij mij toch ook niet zo van een leien dakje gaat.Had de hele week al een zeurend gevoel aan de onderkant maar dacht dat het van het knarsen en de kou was.Tot ik gisteren zag dat er pus langs de zijkanten van het implantaat uitkomt.Baaaaaaaaaaaaaalen.Uiteraard zie ik zoiets op vrijdagavond,net voor het weekend.
Heb net weer even gecheckt en waar gisteren rotzooi zat zit nu niets meer maar nu komt het van de andere kant.De kant van gisteren is wit en bloed en beetje.

Doet nog geen pijn,is alleen een rotgevoel(vooral aan mijn oor) en ik ben maar weer aan het spoelen en 6 keer per dag poetsen tot ik maandag kan gaan vragen wat er aan de hand is.

Was ook te mooi voor woorden,wij die altijd in de prijzen vallen bij de tandarts zouden nu eens zonder problemen iets laten doen.Had alleen na 4 weken al stilletjes de hoop dat het dit keer wel goed ging.
Nog 2 dagen en ik zit weer eens in de gehate stoel.
za, 11/18/2006 - 14:13 Permalink
Ansje

Dag Illya,

Ik zie dat ook jij een van de gelukkigen bent. Waarschijnlijk is jouw implantaat net een paar dagen eerder geplaatst dan het mijne en ook ik heb de nodige problemen.

Bij mij is het 26 oktober geplaatst, nu ruim 3 weken geleden. Ook bij mij kwam er al snel pus uit en uit een fistel die er al maanden zat voor het plaatsen van het implantaat (dit was de reden dat de kies moest worden getrokken) kwamen stukjes bot. Ik heb een aantal keren hier een bericht gepost en kreeg geen antwoord, en maakte me zo'n zorgen. Het laatste bericht heb ik wel antwoord op hoor.

Ik moet zeggen dat de implantoloog me echt heeeel erg goed heeft begeleid tot nu toe. Sinds er pus uit kwam, de zwelling werd bij mij na een dag of 3 alleen maar erger, heeft hij het een week lang iedere dag doorgespoeld met een zoutoplossing, hij kon er heel goed bij door de fistel maar ook omdat er nog een gaatje zat in de hechtingen waar het implantaat is geplaatst. De 2e week heeft hij het gereduceerd tot 2 keer per week.

De zwelling is weg, de fistel is aan het dichtgroeien, en had op een gegeven moment 2 dagen geen pijn, een goed teken zei ook de implantoloog. Totdat ik hem afgelopen woensdag huilend vertelde dat ik weer net zoveel pijn had. Ik zit nu aan de derde antibioticakuur die 3 weken duurt, ik heb nu Doxycycline, 1 per dag maar. Ben er donderdag mee gestart en ..... weet je ...... ik durf bijna niet meer te hopen dat het goedkomt, maar de ergste pijn is sinds vrijdag weg en sinds gisteren dus ook even geen pijnstillers meer nodig.

Het gekke is dat de implantoloog er echt van overtuigd is dat het goedkomt, hij wil het implantaat niet verwijderen, nu nog niet in ieder geval.

Ben zo benieuwd hoe het jullie vergaat dus......

Sterkte maandag Illya
za, 11/18/2006 - 16:49 Permalink
dj

Blij dat het beter gaat Moon..

Euhm Illya, ik denk het goed is als je de tandarts het direct laat weten als jij pus denk te zien bij een pas geplaatst implantaat (misschien niet echt midden in de nacht maar verder.. eigenlijk direct even melding van maken kan geen kwaad). Wellicht al eerder eigenlijk met die pijnklachten he..

Doeg,
za, 11/18/2006 - 16:56 Permalink
Moon

:smt100 Ik wil niets lezen over ontstekingen. Ontstekingen zijn eng!!!!

Ik vond dat ik vandaag best mijn huis kon soppen. Mijn hoofd was het daar niet mee eens... na een uur was ik heel erg duizelig en had hele vervelende kloppende en stekende pijn. :(

Heb vanmiddag een naprovite genomen omdat de brufen op was, en die hielp wel. Alleen jammer dat ie nu duidelijk uitgewerkt begint te raken. (stom!) Op zich wordt de pijn wel iets minder geloof ik... of de pijnstillers hebben het licht gezien en werken een stuk beter :) In elk geval lijkt het nu dragelijk te zijn. Zolang ik maar niets doe :D

Ansje en Illya heel veel sterkte. Hoop dat jullie ontstekingen snel over zijn.
Ansje wees blij dat de implantoloog alle vertrouwen heeft en er alles aan doet om het implantaat de laten zitten. Stel dat de ontstekingen te heftig blijken, heb je er in elk geval alles aan gedaan om het te redden!
Het komt goed, blijf positief en blijf lachen, dat is het enige wat je nog over hebt!
(en lachen maakt een stofje aan in je lichaam waardoor je je beter voelt! Chocolade is trouwens ook een goed medicijn! :D (niet tegen je tandarts vertellen, dan gaat ie vast een preek afsteken over gaatjes! :smt002 )
za, 11/18/2006 - 18:06 Permalink
illya

kan helaas mijn tandarts in het weekend niet bereiken.
Heb niet echt veel pijn maar als ik op de randen van mijn tandvllees om het implantaat duw komt er een klein beetje pus.
Weet niet of het van het implantaat afkomt of van het tandvlees erom heen want dat is erg opgezet.
Zal tot maandag moeten wachten en ondertussen spoelen en listerineblaadjes eten.
Doet trouwens ook geen pijn als ik op het tandvlees duw,voel alleen een soort druk die naar mijn oor trekt.

MOON ik hoop met heel mijn hart dat het voor jou vanaf nu alleen vooruit gaat.
za, 11/18/2006 - 19:50 Permalink
Moon

Ik kreeg van mijn tandarts zijn mobiele nummer voor noodgevallen. Deze staat ook op de praktijkbrief. Als er iets is kan ik hem 24 uur per dag bereiken. (mocht alleen niet voor de gezelligheid midden in de nacht bellen... flauw!!!!!) Dat vind ik als ik dit lees wel een heel geruststellend idee!!!

hmzzz... pus is vies... weekenddienst heb je niet zo heel veel aan, tenzij de weekenddienst verstand heeft van implantaten. Je zou het kunnen proberen als je er echt heel veel last van hebt. Anders... vooral niet duwen en pieren, dan heb je er het minste last van!
(had ik al verteld dat ik inmiddels 2 van de 3 hechtingen eruit gefriemeld heb met mijn tong :smt002 Het is zo makkelijk anderen raad te geven en het vervolgens zelf net zo hard te doen!!! )

Sterkte Illya!
za, 11/18/2006 - 20:08 Permalink
dj

Iedere bekwame tandarts hoort een zekere basiskennis van implantaten te hebben.. De weekenddienst lijkt me wel degelijk de aangewezen plek om naar te bellen mocht daar in het weekend enige noodzaak te zijn (of je moet inderdaad met andere afspraken hebben met de huistandarts/ziekenhuis oid). Als die een probleem constateren waar in het weekend wel wat mee moet maar wat ze niet zelf kunnen hoort volgens mij de weekenddienst naar een oplossing te zoeken.

En ik blijf toch vermoeden dat een mogelijk abces in de buurt van een vers implantaat eigenlijk met enige spoed bekeken hoort te worden....
za, 11/18/2006 - 20:54 Permalink
illya

DJ , je maakt me een beetje bang.Ik heb op zich niet veel last van pijn dus ik wilde gewoon tot maandag wachtten.
Het zal er ook al wel langer zitten als vandaag alleen kijk ik niet iedere dag naar het implantaat.
De klachten die ik afgelopen week had leken op knars klachten
Het implanataat is goed te zien,aan de linkerkant ziet het er prima uit maar de rechter en de achterkant van het tandvlees is opgezet en daar komt ook de rotzooi vandaan.Ik blijf hopen dat het alleen mijn tandvlees maar is al word het steeds moeilijker om mezelf dat wijs te maken..
Nog 1 dag moet ik redden,kan ik tenminste naar degene die hem er ook heeft ingezet.heb er erg lang over gedaan om weer een beetje vertrouwen in een tandarts te krijgen en dat heb ik dus wel bij de mijne.

Heeft me wel gezegd dat de kans dat er na 3 weken nog wat mis zou gaan minimaal was,zeker omdat de ingreep meeviel.Zonder botopbouw etc.
Maar ik win wel vaker de loterij bij de tandarts.

En dan te bedenken dat ik eigenlijk helemaal geen last had van het gat.Zat er al bijna 2 jaar en ik kon er prima mee eten.
Was alleen bang dat mijn kaak ging slinken en wie weet wat ik mezelf daarmee weer heb aangedaan.

Blijven hopen dat het meevalt.
za, 11/18/2006 - 22:03 Permalink
dj

Je maar niet te druk maken Illya (dan blijf je bezig), alleen wel netjes naar de tandarts bellen als het moet he (ey ik zoek even een neutrale smiley, zo van niet te streng en niet te lacherig maar die zijn er dan weer niet).

Een nieuwtje voor mij op deze site was tandartsen echt uit bed gebeld worden voor dingen, ok een ziekenhuis dacht ik, maar ook je huistandarts maakt dit mee, leerde ik. Dus, op zaterdagochtend 9 uur of vrijdagmiddag 4 uur zijn naar verhouding echt nog redelijk beschaafde momenten als er zelfs maar misschien wat spoedeisends aan de hand is.

Tja het is een beetje een nattevingeranalyse die ik maak maar wat je beschrijft lijkt op een abces, dat is een soort blaasje met pus tgv een ontsteking. Zo'n blaasje drukt tegen de omliggende weefsels en doet daardoor pijn. Als er pus vrijkomt (het baant zich vaak een weg naar buiten) is de druk weg en daarmee een (groot) deel van de pijn.

Ik denk nog steeds dat je eigenlijk maar het beste even zou bellen en goed uitleggen/doordouwen, indien nodig. Omdat er nu toch een fistel lijkt te zijn kun je zeggen dat het wellicht wat minder dringend lijkt maar dat blijft dus nattevingerwerk.
zo, 11/19/2006 - 01:14 Permalink
Ansje


Ansje en Illya heel veel sterkte. Hoop dat jullie ontstekingen snel over zijn.
Ansje wees blij dat de implantoloog alle vertrouwen heeft en er alles aan doet om het implantaat de laten zitten. Stel dat de ontstekingen te heftig blijken, heb je er in elk geval alles aan gedaan om het te redden!
Het komt goed, blijf positief en blijf lachen, dat is het enige wat je nog over hebt!
(en lachen maakt een stofje aan in je lichaam waardoor je je beter voelt!


Dankjewel Moon, heel lief van je, jij ook bedankt DJ, vind het de laatste tijd door de nabezwaren nogal moeilijk om te blijven lachen, soms kan ik de hele dag wel huilen en ben ik blij dat ik door mijn werk wat afleiding heb. Bij mij was trouwens wel botopbouw nodig wat uit mijn onderkaak is gehaald. Pijn is niet fijn. Ik weet niet of ik het nogmaals zou doen, zie je...., zit ik weer te grienen, klein kind dat ik ben :roll: . Bij mij is element 24 geimplanteerd, 2 dagen na het trekken, een 1-fase implantaat, een turbotand noemt de tandarts het zelf.

Ik heb nu nogal last van het littekenweefsel, het is nogal verdikt allemaal, helemaal tot boven mijn snijtand. Naast mijn neus aan de linkerzijde blijft het gezicht ook iets dikker, zou dat door de botopbouw komen? Maar het steekt en prikt, ik weet niet wat er allemaal aan de hand is, de pijn is wel minder de laatste dagen.

De operatie bij mij duurde bijna 3 uur, inclusief het zetten van een kiesje wat direct geplaatst is..... ik was helemaal gaar. Ik geloof dat trouwens bij mij eerst het implantaat gezet is, daarna heeft hij eromheen botopbouw toegepast, deels eigen en deels runderbot, ieh!

Moon, zo te horen komt het bij jou wel goed, de pijn neemt al af, ook best heftig dus, zo'n sinuslift.

We zijn met zijn allen eigenlijk best zielig :smt005 , knuffel voor jullie allemaal :smt008 .
zo, 11/19/2006 - 11:41 Permalink
illya

ik heb keurig moons advieds opgevolgd en ben overal vanaf gebleven.
Gisteren heb ik een aantal keer wat aan de randen geduwd maar wacht nu maar even tot morgen voor ik het erger maak.

Heb bijna geen pijn maar dat zal wel komen omdat de troep eruit kan,zit ook maar aan 1 kant dus vraag me af of dat wel van het implantaat komt of dat er gewoon eten onderin is geschoten.
Hoop het laatste.
Moet de rekening nog betalen en doe dat liever niet voor iets dat eruit moet.

Denk dat het voor een deel ook met mijn weerstand te maken heeft want ik werd vanmorgen wakker met wat keelpijn en een verkoudheid.

Ben heel benieuwd wat er morgen word gezegd en war er moet gebeuren.
Kon vandaag zowiezo niet want ik heb gisteren een portie pasta met knoflook naar binnen gewerkt.
Wacht braaf op mijn eigen vertrouwde tandarts en bel morgenvroeg om 8 uur meteen.Normaal gezien kan ik dan meteen komen.
zo, 11/19/2006 - 13:15 Permalink